Horvátországi utazás tanácsok – Szálláskeresés és egyéb hasznos tippek

Szállás Kérés HorvátországHorvátország a hazai nyaralók számára mindig is az egyik legnépszerűbb úti célnak számított. Ez nem is csoda, hiszen akár autóval is kiruccanhatunk hazulról a horvát tengerpartra, ami valóban csodálatos – az éltelek rendkívül finomak és világhírű a vendégszeretet. Na, de hogyan készüljünk ha mi is élvezni szeretnénk Horvátország szépségeit a nyáron?

A tengerparti éttermek szinte kötelezőek!

A horvátországi vízparti éttermek nem csak rendkívül hangulatosak, de egészen megfizethető árakon kínálják a különféle helyi finomságokat. Érdemes kipróbálni, és ha tehetjük legalább napi szinten elkölteni az ebédünket ezekben. Ezt pedig valóban meg is tehetjük, ugyanis régen a horvát árak drágábbak voltak, ma már azonban nagyjából egy szinten mozog minden a hazai árfekvéssel. Ez pedig nem csak az éttermeken látszik, hanem a bevásárlóközpontok árukészletein is.

Szálláskeresés észszerűen – akár magyar személyzettel is

Ha igazán jó szállást szeretnénk találni, akkor mindenképp hasonlítsuk össze őket, és nézzük meg az értékeléseket. A SzállásKérés horvátországi szállások összehasonlításában is tud segíteni. Sok horvát szálláshelyen ma már beszélnek akár magyarul is, ezért ha ez fontos számunkra, nézzük meg valóban így van-e? Ez nagy könnyedség mindazoknak, akik nem beszélnek angolul vagy németül, ugyanis mindkét nyelv használata – mint a legtöbb turistahelyen – itt is szinte általános. A német viszont valamivel erősebben használt, kevés olyan terület akad, ahol alapszinten ne értenék. Azt is érdemes előre eldöntenünk, hogy apartmant vagy szállodát szeretnénk inkább igénybe venni. Horvátországban ugyanis számtalan különféle szálló és apartman áll rendelkezésünkre. Utóbbiaknál gyakran megesik, hogy a tulajdonos szintén magyar, aki így akár anyanyelvünkön is szívesen elkalauzol minket a környéken.

Piacozzunk amennyit csak lehet – nem fogjuk megbánni!

A zöldség- és a gyümölcsféléket, valamint a háztáji termékeket a helyi piacokról mindenképp vétek volna kihagynunk. Egy ország valódi esszenciája egyébként is a piacokon mutatkozik meg leginkább. Ha mi is szeretnénk részesülni a valódi horvát életérzésből, akkor menjünk ki a piacra és szívjuk magunkba a csodálatos illatok kavargó zamatát. Ha pedig van rá lehetőségünk kóstoljuk meg pár fogást a helyi büfékből – garantáltan nem fogunk csalódni. Persze, azért az alapvető élelmiszereket praktikusabb áruházból megvennünk, azonban a piacról valóban érdemesebb a kistermelők által előállított termékekbe is belekóstolni.

Ne hagyjuk ki a helyi hajókirándulásokat sem

Sok fiatal kínál helyi idegenvezetést angolul is saját hajójával. Ezek a fiataloknak többségében nyári munka gyanánt biztosítják az efféle hajókázást a turistáknak – tehát az áraik megfizethetőek. Ráadásul sokuk sokkal színesebben és részletesebben tud mesélni a helyi érdekességekről, mint azt egy idegenvezető tenné. Nem kell aggódnunk, nem fognak minket átejteni, hiszen arrafelé az efféle utak kínálása már-már hagyomány.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ENSZ: lehetőséget kapott a Kürt Zrt.

ked júl 26 , 2022
ShareTweetPinShareA KÜRT Zrt. meghívást kapott az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) beszerzési rendszerébe, ami lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan monitorozzák a szervezet beszerzéseit és amennyiben számukra relevánsat találnak, azon induljanak. Az egyeztetések során a legnagyobb érdeklődés a Sérülékenységvizsgálati, Adatmentési és Forensic (digitális nyomozás) szolgáltatások, valamint a SeCube GRC szoftver iránt mutatkozott. […]
Tóthmajor Máté Kürt Zrt.

És még ez is...