Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLV.

  • A Gartner legfrissebb, 2017. február 25-én közzétett jelentése szerint 2016 negyedik negyedévében és az egész évben a Huawei volt a világ harmadik legnagyobb okostelefon eladója. A vállalat 40,8 millió okostelefont értékesített a negyedik negyedévben, ez a globális piac 9,5 százalékát jelenti, összességében pedig 139 millió okostelefont szállított le 2016-ban világszerte.
  • Az it-iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a hatbillió dollárt világszerte.
  • A PayPal és a SuperData legújabb kutatása szerint az európai eSport piac árbevétele 2018-ban eléri a 345 millió dollárt. Az eSportok magyarországi nézőszáma évről-évre körülbelül 25 százalékkal bővül. Az eSportok nézőközönsége Európában elsősorban az Y generáció, és a játékosok több mint fele (62 százalék) ugyancsak ebből a korosztályból kerül ki.
  • A Google adatai szerint 2015-ről 2016-ra több mint 27 százalékkal nőtt a családon belüli erőszakkal kapcsolatos keresések száma, ezen belül a fizikai bántalmazással összefüggő keresések száma majdnem 18 százalékkal emelkedett, a lelki bántalmazásra vonatkozóké pedig 68 százalékkal nőtt.
  • A Gartner 1,6 milliárd dollárra becsüli a hálózatfelügyeleti megoldások piacát, amely dinamikusan, éves szinten húsz százalék feletti arányban bővül.
  • A Cisco szerint a globális ip-alapú adatforgalom háromszorosára növekszik 2016-ról 2021-re. A globális ip-alapú adatforgalom a 2016-os havi 96 exabájtról várhatóan havi 278 exabájtra növekszik 5 év alatt. 2021-re az éves forgalom 3,3 zetabájtra becsülhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MRSZ: a Soros kampány alapvető társadalmi normákat sért és megtévesztő

csü júl 13 , 2017
A Magyar Reklámszövetség állásfoglalása szerint a „Soros György kampány” általános és alapvető társadalmi normákat sért, továbbá társadalmi célú hirdetésként való közzététele megtévesztő. A Magyar Reklámszövetséghez július 4-én és július 5-én 16 állampolgári etikai panasz érkezett a kormány úgynevezett „Soros György kampánya” kapcsán annak antiszemita, erkölcstelen, diszkriminatív, gyűlöletkeltő mivoltát kifogásolva. A […]

Friss, ropogós