A Telenor emoji készlettel erősit


A Telenor a Nemzetközi Nőnap alkalmából a sztereotípiák, első sorban a női sztereotípiák legyőzésére hívja fel a figyelmet, amihez egy különleges mobiltechnológiai megoldást hív segítségül. A Telenor és partnere, a Young & Rubicam éles szemmel megfigyelték, hogy az okostelefonokon rendelkezésre álló emojik kevés lehetőséget adnak a fiataloknak, hogy kifejezzék egyéniségüket, túlságosan leszűkítve ábrázolják a nemi szerepeket: a férfi tűzoltó, rendőr, sportoló, míg a női karaktereket fodrászként vagy éppen nyuszi jelmezes táncosként ábrázolják. A Telenor, hogy megkönnyítse a nők önkifejező képességét a Google Play és hamarosan az App Store okostelefon alkalmazás boltokban ingyenesen elérhetővé tesz egy rendkívüli hangulatjel-készletet, See Myself néven.

A See Myself alkalmazás hangulatjelei már március 8-án életre keltek és utcára léptek egy budapesti mozgó flashmob keretében. Az utcai figyelemfelkeltő akciót egy kerekasztal-beszélgetés (amely a kép alatti ikonra kattintva meghallgatható) is követte, ahol a résztvevők, D. Tóth Kriszta (író, újságíró, UNICEF nagykövet – képünkön jobbra), Kormos Anett (stand-up előadó, blogger), Gyurkó Szilvia (gyermekjogász, aktivista) és Banovic Aleksandra (a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese – képünkön balra) a női-férfi sztereotípiákról beszélgettek. A nyilvános eszmecserén -kevés sikerrel ugyan, de- megpróbálták körbejárni azt is, hogy a telekommunikációs technológia milyen szerepet tölt be a fiatalok életében, és hogyan formálja a tizenéves korosztály ízlését, énképét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így előzhetjük meg, hogy egy adat-túszdráma áldozatai legyünk II.

csü márc 10 , 2016
A váltságdíj követelő programok (ransomware) ellen a mai napig nincs tökéletes védelem, ám a KÜRT adatmentő mérnökeinek tanácsaival nagyobb eséllyel kerülhető el az adatvesztés. A szakemberek például azt javallják, hogy állítsuk be a számítógépen a „Visszaállítási pont létrehozása” funkciót. Ez ugyan nem ad teljeskörű védelmet a vírus ellen, de a […]
vírus

És még ez is...