Tankcsapda: már-már a laptopok és tabletek is bandatagok

tankcsapdaInformatikailag is ráerősített a Tankcsapda a 25 éves jubileuma alkalmából szervezett koncert sorozatára. Jubileumi turnéjukat a nyers rock and roll járja át, azonban a negyedszázados banda tagjai haladnak a korral és nem vetik meg az új technológiát. A kedvenc hangszereik mellett a strapabíró laptopok és tabletek is szinte bandatagokká váltak, ezek az eszközök és kiegészítőik mindenhová elkísérik a Tankcsapdát, így azonnal el tudják juttatni zenéjüket, élményeiket és gondolataikat a közönséghez. „A dalok mindig is egy elkopott gitáron, a szövegek pedig egy gyűrött papíron fognak születni, de a számok végső formába öntéséhez és a széles közönség eléréséhez már elengedhetetlen a számítástechnika.” – vallja Lukács László a Tankcsapda frontembere. „Nem hagyhatjuk, hogy a gép írja helyettünk a zenét, de amíg a technológia a dalszerzésnél nem cél, csak eszköz addig rock and roll.”

Lukács a pc korszakban barátkozott meg az informatikával, azonban a banda másik két tagja még szép emlékeket őriz a Commodore 64-en játszott teniszcsatákról vagy az Amiga által nyújtott, akkoriban elképesztő grafikájú játékokról. Fejes Tamás, dobos első számítógépe egy ZX Spektrum volt míg Sidlovics Gábor gitáros egy Commodore VIC-20-as gépen kezdett játszani. Sidi azóta is szívesen gyűri a repülőgép-szimulátorokat kikapcsolódásként. A Tankcsapda szerint a számítástechnika forradalmasítja a rock and rollt. „Fiatal zenekarok olcsón, stúdió minőségben tudják rögzíteni és szerkeszteni a dalaikat, ami egy évtizede szinte lehetetlen volt” – véli Fejes. „Az informatikai lehetőségek serkentik a zeneszerzés folyamatát. Ha egy zenész nem tanulja meg a javára fordítani a technológiát, akkor lemarad a bandák új generációjával szemben.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NNG: Szegeden szoftvereseket szeretne felvenni

csü aug 28 , 2014
Megkezdi a toborzást szegedi fejlesztőközpontjába az iGO Navigációról ismert NNG Kft. Az első szakaszban ötven új fejlesztőt terveznek felvenni, majd a létszámot fokozatosan növelve közel kétszáz pozíció betöltése a cél a következő egy évben. Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. A társaság közleménye szerint, […]
Irodai munka. programozó