NAV: elindulhatnak az új online számlázási rendszer szoftverfejlesztései

NAV online számlázóA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette az Online Számla 3.0 rendszer dokumentációját, amely alapján a számlázószoftverek fejlesztői megkezdhetik a fejlesztést az új adatszolgáltatási verzióhoz – közölte az adóhatóság. Mint írták, az Online Számla 3.0-ás verziója egyrészt megfelel a 2021-es adatszolgáltatással kapcsolatos jogszabályi változásoknak, másrészt az adózók számára új lehetőségeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Az új verzió egyik előnye, hogy az adatszolgáltatás egyben elektronikus számlának minősülhet.

Az adatszolgáltatási rendszer az új verzióval erőteljesebben támogatja a vevői számlafeldolgozás informatikai folyamatait is. Az Online Számla rendszer ezzel új távlatokat nyit a cégek digitalizációjában és az egyszerűbb adminisztrációban – közölte a NAV. A most publikált dokumentáció és a korábban közzétett sémaállományok alapján a szoftverfejlesztők elkezdhetik a fejlesztési munkálatokat, amit a NAV továbbra is támogat a GitHubon keresztül, ahol a felmerült fejlesztői kérdésekre gyors válaszokkal szolgál a közlemény szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mi az? Még nem döntöttek a bevezetéséről, de már folynak az előkészületek

szo okt 3 , 2020
Az Európai Központi Bank (EKB) megerősítette, hogy tanulmányozza a digitális jegybankpénz – digitális euró – bevezetésének lehetőségét, és azt tervezi, hogy október közepén nyilvános konzultációt és kísérleteket indít. Az euróövezeti jegybank közzétette a kormányzótanács által jóváhagyott átfogó jelentést a digitális euró lehetséges bevezetéséről. A digitális euró a központi banki pénz […]
euro

Friss, ropogós