Tagadja a vádat az ördög ügyvédje

Fővárosi Főügyészség A Fővárosi Főügyészség szerint az ügyvéd foglalkozású vádlott és társa különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép- és videofelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten.

A vádirat lényege szerint az ügyvéd foglalkozású elsőrendű vádlott kérésére többszörösen büntetett társa 2019 szeptemberében az egyik internetes közösségi hálózaton létrehozott egy profilt, majd azon keresztül egy oldalt, amelynek utóbb Az ördög ügyvédje címet adta. A másodrendű vádlott később ehhez a közösségi oldalhoz kapcsolódóan hirdetéseket is kért, amelyeket az ügyvédtől kapott bankkártyával fizetett ki – tette hozzá. Az ügyészség szerint az volt a vádlottak célja, hogy “az ezt követően nyilvánosságra hozott, szexuális tartalmú, kompromittáló felvételeket az internethasználók minél szélesebb körben megismerjék”. Mivel azonban a közösségi oldalon szexuális tartalmú felvételek közzététele nem engedélyezett, a felvételeket először pornóoldalakon hozták nyilvánosságra, majd a weboldalak linkjét osztották meg a közösségi oldalon.

A vád szerint 2019. október 2. és 9. között naponta közzétett blogbejegyzésekben hozták nyilvánosságra “az ügy tárgyát képező kompromittáló fényképeket, videófelvételeket”. Az ügyvéd kilenc ember arcképmását mint különleges személyes adatát és hat ember “nemi életre vonatkozó” különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amivel jelentős érdeksérelmet okozott, a társa pedig szándékosan segítséget nyújtott neki ebben. Az ügyvédet és társát kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaéléssel vádolják, amelyet a másodrendű vádlott bűnsegédként követett el. A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – a jogász vádlottra pénzbüntetést, többszörös visszaeső társára pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Korábban Czeglédy Csaba ügyvéd egy portálnak elismerte, hogy őt gyanúsították meg, de kijelentette: nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szeretnéd otthonodat komfortosabbá tenni? Ismerd meg az okosvilágítás eszközeit!

sze okt 6 , 2021
Manapság már számos okoseszközzel találkozhatsz a piacon, legyen szó okostelefonról vagy okosvilágításról, amellyel egész otthonodat felturbózhatod. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően kényelmesebbé, valamint egyszerűbbé teheted mindennapjaidat egyaránt. Az okosvilágítási eszközök tárháza igen széles, így érdemes tüzetesebben utánanézned az általad választott eszköznek. Mindenekelőtt válaszd ki azt a márkát, amelyikben megbízol, majd dönts […]
alkonylampa.hu

És még ez is...

Friss, ropogós