Mit tehetünk a lúdtalp következményeinek megelőzése érdekében?

rehaker.huNapjainkban egyre többen tapasztalják meg a lúdtalp következtében fellépő fájdalmat, mely jelentősen rányomja bélyegét a mindennapokra. Kezeletlenül egy sor további súlyos változással számolhatunk. A jó hír viszont, hogy tehetünk a következmények megelőzése érdekében.

Speciális talpbetétekkel a lúdtalp szövődményei ellen

A lúdtalp mihamarabb történő felismerése döntő a később megjelenő következmények tekintetében. A korai kezeléssel nagyobb eséllyel elejét vehetjük a súlyosabb változások kialakulásának. A baj csupán az, hogy bár könnyen észrevehető, sokan csak a fájdalmas tünetek megjelenésével kezdenek el foglalkozni vele. Pedig a harántcsontozat tehermentesíthető speciális talpbetétek rendszeres viselésével, melyek beszerezhetők a Rehaker.hu lúdtapbetéteket felsorakoztató oldaláról.

Javasolt például a Batz 910 anatomic talpbetét, amely segítségével enyhíthetjük a csontozatra nehezedő nyomást. Ennek köszönhetően a fájdalom is mérséklődik. Masszírozó párnával, hosszanti boltozat emelővel, sarok rezgéscsillapítóval ellátott.

A mielőbbi kezelés létfontosságú, ezért mindenképpen érdemes szakorvost felkeresni, aki a lúdtalpbetét mellett akár gyógytornát is előírhat. A lábizmok tornáztatása, erősítése által elkerülhető az állapotromlás. Természetesen az is lényeges, hogy milyen lábbelit hordunk!

Milyen következményei lehetnek kezeletlenül a lúdtalpnak? 

Az amúgy is megterhelő fájdalmas állapot tovább romolhat, mellé társulhat boka-, térd- és derékfájdalom is. Sőt, idővel kalapácsujj és bütyök is kialakulhat, miközben a bőrkeményedések és szemölcsök megjelenésének is növekszik az esélye. A tartási rendellenességek hosszabb távon gerincferdüléshez is vezethetnek, a harántboltozat süllyedése számos negatív következményt vonhat maga után.

A lábnak megváltozik a statikája, ennek következtében csökken az állóképesség. Különféle mozgásszervi változások is bekövetkezhetnek, tekintve, hogy az ízületek terhelése is változik. Látható, hogy igen súlyosak a szövődmények, melyek még nehezebbé teszik a mindennapokat, és szinte ellehetetlenítik a megszokott tevékenységek végzését.

De miért várnánk meg ezt az állapotot, amikor megannyi lehetőség áll rendelkezésünkre?

Megelőzéssel a súlyosabb panaszok elkerülése érdekében

Nem érdemes megkockáztatni az állapotromlást, hiszen a lúdtalp már önmagában is elég fájdalmas, a mozgásszervi következményekkel és egyéb panaszokkal pedig még elképzelhetetlenebbé válik egy mozgékony, aktív élet.

Lúdtalpbetétek viselésével viszont tehermentesíthetjük a csontozatot, emellett a hosszanti izomzatra nehezedő terhelés is mérsékelhető. Ezek a speciális gyógyászati eszközök puhák, rugalmasak, melyekkel jóval könnyedebbé válhat járásunk.

Viseljünk speciális talpbetétet, mellyel enyhíthetők a panaszok, és elkerülhetők a további szövődmények! Nem szabad késlekedni, hiszen az egészségünk nem játék!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még mindig a Facebook a legkedveltebb kkv-marketingeszköz

vas jan 15 , 2023
A kis- és közepes vállalkozások (kkv) kedvenc marketingeszköze 2022-ben a Facebook volt. Ez derül ki a Magyar Marketing Fesztivál szervezői által készített, legfrissebb, KKV Marketing Felmérés 2022 című kutatásából (Lásd lent a teljes anyagot! A -szerk- megj.), amelynek keretén belül 1300 kis- és középvállalkozás döntéshozót kérdeztek. A nem reprezentatív felmérés […]
Miklovicz Norbert

És még ez is...