5+1 dolog, amit időben elsajátítva teljesebb lesz az életünk

allianz.hu
allianz.hu

Hoztunk 5+1 dolgot, ami teljesebbé teszi az életünket, ha időben elsajátítjuk őket. Vannak olyan készségek, melyekkel mindenképp célszerű foglalkozni, mivel gyakran szükségünk lesz rájuk. Ezek nincsenek életkorhoz kötve, de az biztos, hogy minél előbb foglalkozunk velük, annál jobb! Ugyanakkor sosincs késő sem az eddigi gyakorlatok felülbírálatára.

Érdemes elsajátítani az előretervezés képességét!

Fiatalon hajlamos az ember arra, hogy megfeledkezzen arról, hogy ő is lesz 40-50-60 éves, ezért jó lenne előre is tervezni. Nem ekörül kell forogjon mindenki gondolata már tinédzser korban, részben azért sem, mert nagyon nehéz évtizedekre előre tervezni, annyira sok a bizonytalanság. De ha már csak erre, a bizonytalanságra, a váratlan helyzetekre felkészülünk, azzal máris nagyon sokat tettünk a saját és családunk jövőjéért. Kiváló példa erre a biztosítás megkötése, mellyel gondoskodhatunk a váratlan helyzetekről, az ennek hozományaként fellépő pénzügyi nehézségekről.

Időbeosztás: teljesebbé teheti az életünket

A saját időbeosztás fontosságát sokan nem értik, ezért még a középkoruk végére sem élnek az ebben rejlő lehetőségekkel. Pedig ahhoz, hogy meg tudjuk teremteni a munkahelyi feladatok elvégzése, a szabadidőnk kellemes eltöltése közötti egyensúlyt, erre szükségünk van! Ez az egyenes út a kiváló munka-magánélet egyensúly felé.

A pénzügyek

Sajnos nagyon sokan még az életük végéig sem sajátítják el a pénzzel kapcsolatos alapismereteket. Pedig elég lenne csak az alapokkal tisztában lenni! Ilyen például a havi költségvetés készítése, a számlák és azok befizetésének módja, rendje, határideje vagy a kiadások előre tervezése.

Sajnos épp ezért sokan megalapozatlan pénzügyi döntéseket hoznak. Például gondoljunk csak egy egyszerű hitel felvételére. A megfelelő ismeretek nélkül egy-egy ilyen döntés anyagi csődhöz is vezethet.

Kommunikáció

Az életünk során számos szituációban gyakorolhatjuk és egyúttal csiszolhatjuk is a kommunikációs képességeinket. Érdemes időben elkezdeni annak megtanulását, hogy miként tudunk kifinomult módon, sőt akár többféleképpen is információt átadni. Ezt sem lehet elég korán elkezdeni.

Környezettudatosság

Egy bolygónk van, amit meg kell óvnunk a jövő nemzedékeinek. Épp ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobban odafigyeljünk már a háztartásunkban is arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legkisebb környezeti terhelésért feleljünk. Vegyi anyagok használata, műanyagok vásárlása, szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, hogy csak pár kulcsszót említsünk.

5+1. Stresszkezelés

Meg kell válogatnunk, hogy mit engedünk be az életünkbe, és mit nem. Mindez nemcsak a hangulatunkra, de az egészségi állapotunkra is hatással lehet. Nagyon különbözőek vagyunk, így átfogó tanácsot nehéz adni a témában. De a szakemberek egyetértenek abban, hogy kell valami (hobbi, sport, zene, kirándulás, stb.), ami segít levezetni a feszültséget.

Ha időben elkezdünk aktívan foglalkozni ezekkel, valóban teljesebbé tehetjük az életünket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ide érdemes lenne átköltöznie majd az emberiségnek

szo jan 13 , 2024
ShareTweetPinShareAz emberiséget régóta foglalkoztatja, hogyan alakult ki a Föld és a Naprendszer. Bolygónk jelenlegi állapotából kiindulva a tudósok vissza tudták követni a Föld történetét a kezdetekig. Ma már tudjuk, hogy a Föld abból a porból alakult ki, amely 4,5 milliárd évvel ezelőtt korong alakban körülvette a bébi Napot. A Naprendszer […]
A HD 144432 jelű csillag körüli korongról alkotott hamisszínes kép, a VLTI infravörös mérései alapján. A mértékléc hossza két csillagászati egység, ami a Föld-Nap távolság kétszerese. A színek a következő hullámhosszaknak felelnek meg: kék: 2,2 μm, zöld: 4,75 μm, piros: 11,3 μm. A központi csillagot nem ábrázolták ezen a képen

És még ez is...