Hogyan készül a korszerű szórt purhab szigetelés?

rapidszigeteles.huA szórt purhab szigetelést egy teherautóba telepített magasnyomású berendezés segítségével egy speciális szórópisztolyon keresztül juttatják ki a szigetelni kívánt vízszintes vagy függőleges felületre.

A Rapidszigetelés nagy kapacitású, fejlett technológiájú purhab szóró állomást és reaktort alkalmaz a purhab szigetelés terítésére, ezáltal gyorsabb, halkabb és gazdaságosabb munkavégzést tesz lehetővé. Ez a korszerű szigetelőanyag szinte bármilyen anyagú felületen, új és régi építésű családi ház, mezőgazdasági és bármely épületszerkezetének szigetelésére alkalmas. Tudj meg mindent a purhab szigetelésekről!

Előnyök és hátrányok

Bár a purhabot már régóta alkalmazzák a különböző iparágakban, így az építőiparban is szigetelésre, a szórásos technológia újdonságnak számít.

A többféle változatban rendelkezésre álló purhab szigetelés kiemelkedő tulajdonságai okán világszerte hatalmas sikert arat, számos helyen használják. Óriási előnye, hogy könnyű, kivétel nélkül bármilyen típusú felületen alkalmazható, a nehezen hozzáférhető, bonyolult formájú helyekre is.

A kijuttatás után pár másodperc elteltével habosodik, beledagad a felületbe, tapadása tökéletes, egybefüggő, hézag- és hőhídmentes szigetelést képez. Kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, vízszigetelő, továbbá az egészségre is ártalmatlan, tartós, hosszú élettartamú, így ideális szigetelőanyagot jelent.

Hátránya, hogy kezdeti költségei magasak lehetnek, cserébe viszont fele olyan vastagságban készül, mint a hagyományos szigetelőanyagokból rakott szigetelések, továbbá lényegesen rövidebb idő alatt kivitelezhető. Ezeket vedd figyelembe az összehasonlításnál!

Környezetbarát anyag és kivitelezés

A szórásos technológiának köszönhetően a kivitelezése során nem keletkezik hulladék, vágási veszteség, így szemétszállítási költség sem, továbbá nincs anyagszállítási díj. Könnyű anyag, amelynek a mozgatása is egyszerű, nem igényel speciális járműveket.

A purhab a kikeményedés után nem bomlik, nem öregszik, oldhatatlan. Amennyiben valamilyen okból meg kell bontani a szigetelést, eltávolítása egyszerű, nem veszíti el a szigetelő képességét, utólag kitölthető, és a felület továbbra is varratmentes marad. Az egészségre ártalmatlan, elbontás után kommunális hulladékként kezelhető.

Melyiket válaszd?

A piacon számos kivitelező kínálja különböző gyártók alapanyagait, így nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Nemcsak a reaktor precíz üzemeltetése, hanem a kijuttatást végző szakemberek kézügyessége is sokat nyom a latba.

2 alapvető típusa közül választhatunk. A nyitott cellás purhab levegősebb, rugalmasabb anyag, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, páraáteresztő, így vizesedés esetén megoldást jelenthet. A zárt cellás purhab homogénebb, nagyobb súlyú, vízálló, száradás után sűrű és merev.

A purhab szigetelést a technológia, a kivitelezés gyorsasága, valamint az anyag kedvező tulajdonságai révén egyre szélesebb körben használja az építőipar.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

szo ápr 20 , 2024
ShareTweetPinShareA Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. Egy sor érdekes pályamű, egyebek között játékok és demók készültek […]
Homelab-4 homecomputer

És még ez is...