Az automata kereskedő botok működése

tradensea.comAz automata kereskedő botok a felhasználójuk beállításai alapján folyamatosan tudnak kereskedni a kiválasztott kriptotőzsdén. Hatalmas előnyük, hogy 24 órában működnek és átveszik a monoton feladatokat. Ebben a cikkben az RSI trading botoknak nézünk utána.

Az RSI indikátor

Az RSI (Relative Strength Index) a piac aktuális hangulatát és lendületét mutatja meg egy 0 és 100 közötti skálán. Alapvetően két érték az, amire mindenki figyel, aki nyomon követi ezt az indexet. Az egyik szint a 30-as, ami a túladást jelzi, a másik pedig a 70-es, ami pedig a túlvásárlást. Ezek lekereskedése manuálisan szinte lehetetlen, a Tradensea RSI bot-ja segítségével azonban automatizálva megoldható.

Ezt az indikátort jellemzően 14 napos időkereten belül szokták használni. Ennél rövidebb vagy hosszabb időszakokat akkor vesznek figyelembe, ha valamilyen okból kisebb vagy nagyobb időszakok ármozgásait szeretnék figyelni. Kiugró értékek ugyan előfordulnak mindkét irányban, így akár 90 vagy 10 is lehet egy-egy kriptovaluta RSI indikátora, ez azonban ritka és meglehetősen erőteljes momentumot jelez az adott irányba.

A “mágikus” értékek

A 30-as érték, azaz, amikor az index szerint az adott kriptovaluta túladottnak számít, azt jelenti, hogy vélhetően már a vételi megbízások lesznek túlsúlyban. Ennek megfelelően pedig az árfolyam növekedése fog bekövetkezni ennél az értéknél vagy felette.

A 70-es RSI szintet a 30-assal szemben a túlvásárlás jeleként kezelik. Ez esetben a vételi oldal folyamatos csökkenését várhatjuk, miközben az eladási oldal erősödik. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor az adott eszköz árfolyamának csökkenése várható.

Az RSI bot működése

Az index alapján, azoknak a kriptovalutáknak lesz nagyobb az RSI szintje, amelyeknek az adott időintervallumon nézve egyre több, magasabban záró gyertyája van. Illetve fordítva, ha az adott gyertyák maximuma folyamatosan csökken, akkor alacsonyabb RSI értékkel fog rendelkezni. Az RSI trading bot segítségével előre be lehet állítani, hogy milyen értéken szeretnénk vásárolni az adott eszközből, illetve azt is meghatározhatjuk, hogy mikor szeretnénk eladni.

Lehetőség van arra is, hogy akár több várakozó tranzakciót is beállítsunk. Ezáltal, folyamatosan tudjuk növelni a profit lehetőségét, ameddig el nem érjük a kívánt eladási százalékot. A korábban említett Tradensea RSI bot működésébe az is be van építve, hogy figyelje az árfolyamkülönbségeket. Ez azért hasznos, mert, ha az eladási árfolyam alacsonyabb, mint a vételi árfolyam, akkor nem hajtja végre a tranzakciót, és nem termel mínuszt.

Az RSI indikátort alapul vevő botok egy nagyon régóta és sikerrel használt elv alapján kereskednek. Ezenfelül átveszik a kereskedés során kötelező és unalmas, monoton feladatokat. Sőt, lehetővé teszik, hogy akkor is jelen legyünk, és profitot termeljünk a tőzsdén, amikor alszunk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Digitális térképpel segítik a mentők a tűzijátékra kilátogatókat

szo aug 20 , 2022
ShareTweetPinShareAz Országos Mentőszolgálat (OMSZ) honlapján és telefonos applikációban is elérhető digitális térkép segítségével kereshetik meg a legközelebbi mentőegységet szombaton azok, akiknek elsősegélyre van szükségük az augusztus 20-ai tűzijáték helyszínein. A mentőegységek a Szent István napi budapesti rendezvénysorozat 52 pontján, a programok idősávjaihoz igazodva fogják biztosítani a lehető leggyorsabb elsősegély lehetőségét […]
Petal térkép

És még ez is...