Milyen programok közül választhat egy szépkorú?

europafit.huSokan úgy gondolják, hogy a hatvan év felettiek számára megáll az élet, és hogy a legtöbben csupán otthon töltik idejüket. Szerencsére ma már egyre többen ismerik fel, hogy szépkorúként is számos programlehetőség vár rájuk, amelyek megszínesíthetik a hétköznapokat.

Minél aktívabb valaki idős korában, annál kevésbé kell tartania attól, hogy elveszíti a mozgás örömét, egészségét, mindennapi motivációját, illetve a társas kapcsolatait. A különböző programok közül ráadásul mindenki megtalálhatja azt, amely a legközelebb áll hozzá.

De vajon milyen szórakozási lehetőségek közül választhat egy nyugdíjas? Összeszedtünk néhányat a legismertebbek közül!

Kirándulások külföldre

Ki mondta, hogy a világot csak fiatalon lehet felfedezni? Időskorban is ugyanolyan élvezetet jelent az utazás, így csupán az életkor miatt nem érdemes róla lemondani.

Ha valaki aktív életet él, szeret mozogni, szeret új helyeket felfedezni és új embereket megismerni, akkor jó hír, hogy kimondottan idősek számára szervezett külföldi kirándulásokon vehet részt. Ezek általában olyan szervezett utazások, amelynek során megismerheti az adott ország vagy adott város nevezetességeit, miközben a nap végén egy szállodában pihenheti ki a nap fáradalmait.

Egyedül is érdemes nekivágni az útnak, hiszen számos más nyugdíjast is megismerhet, így új barátokra is szert tehet a vállalkozó kedvű utazó.

Belföldi wellnessezés

A wellnessezés bármilyen életkorban remek kikapcsolódást nyújt. A szállodák többsége kifejezetten az idősebb korosztály tagjainak is készít ajánlatokat.

A hévízi Hotel Európa fit**** ajánlatában a fő fókusz a pihenésen, illetve az egészségmegőrzésen van. A résztvevők kipróbálhatják a különböző kezeléseket, válogathatnak a fürdők között, illetve speciális tornán vehetnek részt, mindezt az egészség védelme jegyében.

Érdemes az adott szállodában tájékozódni arról is, hogy egészségpénztári kártyával is elszámolhatóak-e az utazás költségei, hiszen erre már egyre több helyen van lehetőség.

Nyugdíjasklubok

Ha a hosszabb utazásokhoz az egészségi állapot már kevésbé alkalmas, mégis jó lenne időnként kimozdulni és egy kis társasági életet élni, akkor jó megoldás a nyugdíjasklub.

Itt rendszeres klubnapokat biztosítanak, amelyeken az idősebbek új embereket ismerhetnek meg, új élményeket gyűjthetnek, és különleges programokon vehetnek részt. A különböző ünnepekre együtt készülődnek.

Bizonyos klubok rendezvények szervezésében is kiveszik a részüket, amely szintén remek elfoglaltságot jelent a szépkorúak számára.

Összességében tehát elmondható, hogy 60 éves kor felett sem áll meg az élet, sőt! Csupán nyitott szemmel kell járni, és élni a kínálkozó lehetőségekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Betörtek a fővárosi Alza áruházba

vas okt 3 , 2021
ShareTweetPinShare Péntek hajnalban betörtek a XIII. kerületi Róbert Károly körúton lévő Alza áruházba, és műszaki cikkeket loptak el – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya. A feltételezett elkövetőket két órán belül a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelyen elfogták a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésének köszönhetően – […]
Alza

És még ez is...