Fokozódik az iskolai erőszak

verekedesxA kínai diákok többsége volt már tanúja vagy elszenvedője iskolai erőszaknak egy frissen ismertetett felmérés szerint – számolt be a helyi média hétfőn. Az országos felmérés válaszadóinak 73,3 százaléka találkozott már szóbeli vagy fizikai zaklatással az iskolában, és ötvennégy százalékuk vélte úgy, hogy az ilyen esetek szaporodnak. Az aggodalomra okot adó jelenséget, az esetek megszaporodását a szakértők elsősorban az internet és a videojátékok kiskorúakra gyakorolt negatív hatásával magyarázzák.

A fiatalkorúak bűnözését kutató Miao Vej-ming úgy látta, az internet nyújtotta virtuális világ felszabadította a társadalmi viselkedési szabályok korábbi kötött normáit, a gyerekek hosszú idő töltenek a számítógépeik előtt, s a látottak alapján úgy vélik, a valós életben is az erőszak a hatalom kifejezője. A frissen bemutatott kutatásban résztvevőknek csaknem hatvan százaléka értett egyet azzal, hogy a szülőket és a tanárokat egyaránt felelősség terheli, s ezért nekik is tenniük kell azért, hogy gyermekeik ne váljanak erőszakossá vagy erőszak áldozatává.

A sajtóbeszámolók utalnak rá, hogy az elmúlt időszakban a mobiltelefonok felvételeinek köszönhetően több a közösségi médiát megrázó eset is nyilvánosságot kapott. A súlyosabbak között volt, amikor tizenévesek egy csoportja egy menekülni akaró, megkötözött első elemista nebulót bántalmazott egy helyiségben úgy is, hogy cigarettacsikkeket dugtak a pólója alá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Harmadik országba telefonálni külföldről: roaming akadémia

pén júl 10 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 11. Ha külföldről egy harmadik országba (nem Magyarországra) szeretnénk telefonálni, akkor milyen költségekkel kell számolnunk? Amennyiben Európai Unió tagállamában […]

És még ez is...