Mosogatáshoz, takarításhoz használj gumikesztyűt!

alphadenthigienia.huA gumikesztyű használata nem úri huncutság! Nagyon jó szolgálatot tesz a házimunka során, és kiválóan védi kezünket a külső hatásoktól. Semmiképp sem egy felesleges kiegészítőről van szó. Sőt, mindenkinek használnia kellene! Nézzük is meg, hogy miért.

Egy gumikesztyű mindig legyen kéznél a házimunkához!

Ha házimunkát végzel, akkor mindig gondoskodj egy jó gumikesztyűről, például a Alpha-Dent-Higiénia Kft.-től beszerezve. Nem elég, hogy nap mint nap meg kell küzdened a különböző szennyeződésekkel, még a vegyszerekkel is meg szeretnél? Ne tedd! Inkább használj minden mosogatásnál és takarításnál védelmet nyújtó gumikesztyűt.

Az egyes háztartási tisztítószereknek igencsak irritáló hatásuk van. De elég, ha ezt csak a szennyződések eltávolítása érdekében vetik be. Nem kell, hogy a kezeden is érezd ezt a hatást! Tegyél ellene, és használj védőfelszerelést, gumikesztyű formájában! Így elkerülheted a marást, égést, viszetést, stb. Nem kell, hogy még órákig vagy napokig magadon viseld a tisztítószerek negatív hatásait!

A gumikesztyűk előnyei

Egy ilyen védőeszköz aranyat ér. Elkerülheted vele a kézirritációt, azt, hogy a kezed megsérüljön a vegyszerek negatív hatásai miatt. De ha csak a mosogatás közbeni kiázásra gondolsz, ami szintén kissé kellemetlen tud lenni, na az ellen is tökéletes védelmet nyújt.

És akkor ott van még az a tény is, hogy egy, a tenyerénél megfelelően bordázott típus tökéletes tapadást is biztosít számodra. Így a mosogatott tányérok és egyéb edények sem fognak kicsúszni a kezedből. Amellett, hogy így növelik a hatékonyságodat, és maximalizálják a kezed védelmét, még a tapintásérzeted is megmarad. Nem fogod úgy érezni, mintha egy vastag téli kesztyűben próbálnál meg mosogatni.

Nemcsak hatékony, de gazdaságos megoldások is vannak a piacon. A már említett Alpha-Dent-Higiénia Kft.-nél például kiváló újra és újra felvehető típusokat tudsz beszerezni. Így nem terheled annyira sem a pénztárcádat, sem a környezetünket.

Milyet válasszak?

Ha eljutottál odáig, hogy beszerezz egyet magadnak a házimunkához, akkor nézzük is meg, hogy mire kell figyelned a vásárlás során.

Mint említettük is, legyen újrahasználható. Az egyszer használhatóak is jók bizonyos esetekben, de az otthonunkban a környezetvédelem jegyében mindenképp újra felvehetőt válassz! A természetes latex kesztyű legyen bélés nélküli és púdermentes, így minimalizálható a bőrirritáció esélye.

Különböző méretben tudod őket beszerezni. Vannak a csukló felé érők, a könyök alá és a könyökön is túl érő méretek. Ezek közül mindig azt érdemes választani, amelyikre szükséged lesz. Ha mosogatásnál nem szeretnéd, hogy a kesztyűbe kerüljön a víz, akkor mindenképp válassz hosszabbat. Ha viszont egy ilyen csak zavarna, mert nem fogsz benne mosogatni, akkor elég a legrövidebb típus is.

Válassz mindig az igényeidnek megfelelőt! A kezeid épsége legyen az első, gondoskodj a megfelelő védelmükről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Balesetmentes húsipari munkát mindenkinek!

pén jún 10 , 2022
ShareTweetPinShareHa valahol, hát a húsiparban komolyan kell venni a munkavédelmi előírásokat. Itt aztán nem szabad eltérni a szabályoktól, hiszen azzal csak magunknak ártunk a későbbiekben. Egy egyszerű konyhai kötényben és kesztűyben aligha tudnánk dolgozni! Az életveszélyes jelenetek elkerülése érdekében most elhoztunk neked néhány minőségi, húsipari védőfelszerelést, amelyek nemcsak a biztonságod […]
kesekollok.hu

És még ez is...