Merjünk váltani, ha nem vagyunk elégedettek!

szolnokallas.huAz, hogy mivel foglalkozunk egész nap, hogy mit dolgozunk, mivel keressük a kenyerünket, rendkívül fontos, hiszen a napunk egyharmadát töltjük vele – jó esetben, hisz olykor néha többet is. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy szeressük, amit csinálunk, élvezzük és legyünk elégedettek a munkakörülményekkel is.

Ez természetesen nem megy parancsszóra, ám tudni kell, ha bármelyik területe is sérül a fent említett elégedettségi-boldogsági faktoroknak, az bizony kihatással lehet az életünk összes többi területére, sőt, szélsőséges esetben akár az egészségünkre is!

Merjünk váltani!

Ha úgy érezzük, hogy minden reggel kész kínszenvedés, ha gyomorideggel járunk munkába, akkor legfőbb ideje elkezdeni nézelődni a szolnokallas álláshirdetési portálján, ahol Szolnok és a környező települések munkalehetőségeinek a listáját találjuk meg.

Bár most még nehéznek tűnik a váltás, ha maradunk azon a helyen, ami semmi örömet nem szerez számunkra, akkor előbb vagy utóbb pszichoszomatikus tünetek formájában a testünk kezd el jeleket küldeni felénk.

Sokszor érezzük azt munkavállalóként, hogy talán nincs jogunk elégedetlenkedni, örüljünk, hogy akad egy biztos hely, és különben is annyiszor hallottuk már, hogy “járt utat járatlanért el ne hagyj.” Ismerős? Ideig-óráig sikerül is elhallgattatni a kételyeket, a belső hangukat, de ne lepődjünk meg, ha egyszer csak már nem fog ez összejönni.

Épp ezért tanácsolják azt a szakemberek, hogy ilyenkor üljünk le és legyünk kíméletlenül őszinték önmagunkkal!

Eljött a számadás ideje!

Válasszunk ki egy olyan időpontot, amikor csendben és nyugodtan el tudunk vonulni, kapjunk elő egy tollat és füzetet, vigyünk magunkkal egy csésze finom teát, és kezdődjön a brutálisan őszinte kérdezz-felelek önmagunkkal!

  • Mi az, amit a jelenlegi munkánkban gyűlölünk? Írjunk legalább három dolgot!
  • Mi az, amit a jelenlegi munkánkban szeretünk? Írjunk legalább három dolgot!
  • Mi lenne az igazi álommunka? Írjunk legalább három munkakört!
  • Mi szükséges ezeknek a munkaköröknek a betöltéséhez? Milyen végzettség kell hozzá? Milyen időbeosztással jár? Milyen fizetésre számíthatunk ott?
  • Majd mindhárom alá írjuk a valóságunkat is: megvan-e a szükséges végzettség? Milyen munkarend fér bele az életünkbe? Mennyi az a legkevesebb, amiből meg tudunk kényelmesen élni?

Ha meglesznek a válaszok, látni fogjuk, hogy mit szeretnénk elkerülni, mit szeretnénk megvalósítani. Ha pedig nincs meg hozzá a végzettségünk, akkor következő lépésként kereshetünk magunknak képzést, hiszen ha elvégezzük a szükséges tanfolyamot, eggyel közelebb kerülünk álmaink munkájához!

De mi legyen addig is?

Sokszor csak hosszú távon vagyunk hajlandóak munka terén gondolkozni, pedig néha elég lenne csak pár hónapra előre tervezni.

Így mondjuk a tanfolyam idejére egy kevésbé megterhelő munkát kereshetünk magunknak a Szolnokállás oldalán, hogy amíg nem jelentkezhetünk az álommunkára, addig is köztes megoldással ugyan, de véget vessünk annak az áldatlan állapotnak, amibe a jelenlegi munkánk sodort minket!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Posta új csomaglogisztikai üzemet nyitott Zalaegerszegen

sze ápr 19 , 2023
ShareTweetPinShareTöbb mint hetven új munkahelyet teremtett a Magyar Posta Zrt. az új, automatizált csomaglogisztikai üzemcsarnokában Zalaegerszegen. A Magyar Posta közleménye szerint a több mint 2700 négyzetméternyi területen egy versenyképes, digitalizált üzemcsarnok épült, amelybe egy automatizált csomagszortírozó gép is került, jelentősen gyorsítva a csomagok feldolgozását. A depóban elhelyezett szállítópálya óránként kétezer […]
Magyar Posta csomaglogisztika

És még ez is...