Különbségek a ferdepánt és a szalag felhasználásában

csipkecsodai.huA ferdepánt és a szalag között ránézésre nem fedezünk fel nagy különbségeket. Ellenben sok dologban eltérnek elkészítésüket és felhasználásukat illetően. Cikkünkben összehasonlítjuk őket, és segítünk eldönteni, mikor, melyiket érdemes alkalmazni!

A ferdepántról röviden

A ferdepánttal srépánt néven is találkozhatunk, mely egy selyemből készített, 45°-os száliránnyal szabott szegőpánt. Azért olyan népszerű felhasználásra, mert belül rugalmas, így ráncmentesen simul a testre. Jellemzően 1-2,5 cm-es szélességű szalagokat találhatunk forgalomban, ám fontos tudni, hogy ezek nem összehajtott állapotban ilyen méretűek. 

Találkozhatunk középre vasalt és behajtva vasalt ferdepántokkal, valamint népszerűek az egyszer hajtott és az egyoldalú típusúak is. Szerezz be széleskörűen felhasználható szalagokat és ferdepántokat a Csipke Csodái méteráru webáruházból!

A ferdepántokat gyakran használják ujjak és nyakkivágás eldolgozására, de remekül alkalmazható ruhákra megkötőként, és terítőszegés helyett elegáns díszítésként. A ferdepántok végeit érdemes eldugott részre rejteni, és javasolt a pánt végét még a varrás előtt behajtani. Így elkerülhetjük, hogy az anyag bomlani kezdjen.

Ha a pántok rugalmas anyagra kerülnek, nyújtsuk meg őket az eresztés során. Érdemes megfelelő, az anyaghoz illő színű cérnát alkalmazni az egységes összhatás érdekében.

A szalagok leggyakoribb típusai

A szalag egy jellemzően textilszövetből készített, hosszú és vékony anyag, amelyet rengeteg különböző színben és szélességben beszerezhetünk. Háromféle szövésű szalag közül válogathatunk, melyek a ripsz, a danubia és a taft.

Ha jó tartású szalagot szeretnénk, érdemes a ripsz szövésűt választani, mely ideális díszítéshez. Gyakran összekeverik a danubia szalaggal, ám az jóval kevésbé sűrűbb szövéssel rendelkezik, és vékonyabb is a ripsznél.

A taft szalagokkal találkozhatunk a leggyakrabban esküvői, születésnapi dekorációk és karácsonyi ajándékcsomagolás során is. Remekül felhasználhatóak asztaldíszek dekorálásához, és csodásan feldobják az asztali díszeket is. Típusukat tekintve a legnépszerűbbek közé tartoznak a selyem, a hímzett, a szatén, valamint a mintás, nyomtatott szalagok.

A jó szalag titka

A szalagok széles körű felhasználásuk miatt fontos, hogy ideális vastagsággal rendelkezzenek. Emellett jó, ha ragaszthatóak, és nem roncsolja anyagukat a vasalás sem. A jó minőségű szalagok nem bomlanak, így nem kell gondoskodni a végek eldolgozásáról.

Számos különböző színben és mintában is találhatunk szalagokat, melyek rendkívül feldobnak bármilyen dekorációt, ruhadarabot vagy akár komplett hajkölteményt is!

Böngészd végig a Csipke Csodái méteráru webáruház kínálatában elérhető szalagokat és ferdepántokat, és dobd fel öltözéked színes és vidám kiegészítőkkel!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyász: életét vesztette a VK két topmenedzsere

vas jún 12 , 2022
Életét vesztette az „orosz Facebooknak” is nevezett VK orosz közösségi szolgáltató két topmenedzsere egy, a Nyenyec Autonóm Körzetben elszenvedett balesetben – közölte a vállalat. A vakációzó Vlagyimir Gabrieljant, a VK (korábban: VKontaktye) első vezérigazgató-helyettesét és Szergej Merzljakov beszerzési igazgatót szállító terepjáró felborult a Bugrjanyica folyón történt átkelés közben, a Fehér-tenger […]
Sherp terepjárók

És még ez is...