Peptidek – a bőrfiatalítás mesterei

szépségcenterAz évek során bőrünk állapota folyamatosan változik. Míg fiatalabb korunkban feszes és sima, idősebb korunkra ráncossá és rugalmatlanná válik. Sokan úgy gondolják, ez a folyamat 40-50 évesen kezdődik, ám sajnos el kell, hogy szomorítsunk. A bőr állapota már a 20-as éveink során romlani kezd. 

Ebben az időszakban a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős elasztin és kollagén szintje csökkenni kezd, emiatt hamarabb alakulhatnak ki ráncok, szarkalábak a szemünk körül. 

A bőr öregedése azonban lassítható, például a peptidek segítségével. De mik is ezek a rejtélyes anyagok valójában, és hogyan segíthetnek nekünk? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Mit kell tudni a peptidekről? 

A peptidek aminosavakból felépülő molekulák, amelyek fontos szerepet töltenek be a szervezetünkben. Ahogy bőrünkben csökkenni kezd a kollagén, valamint az elasztin szintje, úgy a peptidek jelzik a sejteknek, hogy termeljenek helyettük újabb mennyiséget. Ennek köszönhetően segítenek bőrünknek a folytonos regenerációban. 

A peptidek azonban nemcsak a bőrünkre, hanem a test egyéb folyamataira is hatással vannak. A szervezet rendkívül könnyedén képes hasznosítani a peptideket, hiszen fehérjéket állítanak elő belőlük. Ennek köszönhetően befolyásolja például az anyagcsere-folyamatokat, az immunrendszer működését, a mentális állapotot, valamint a szervezet enzimaktivitását is. 

A legfontosabb peptidek

Különféle típusait különböztethetjük meg, amelyek különböző módon segíthetik a bőrünk fiatalon tartását. 

Vannak olyan peptidek, amelyek a bőr kollagén termeléséért felelősek. Ha ezeket rendszeresen sikerül bejuttatni a szervezetbe, akkor bőrünk sokkal feszesebbé, rugalmasabbá válik, teltebb és hidratáltabb lesz. 

Vannak olyan peptidek is, amelyek szinte botoxként működnek, hiszen segítenek ellazítani az arcbőr izmait. Ezek képesek halványítani a mimikai ráncokat. 

Bizonyos peptidek felelősek a bőr szépségéért és egészségéért. Ezek hozzájárulnak a bőr védekezőképességének megőrzéséért. Más peptidek a sebgyógyulást segítik elő. 

Ma már számos olyan kozmetikum található a piacon, amely tartalmaz peptideket. Ha szeretnél fiatalos, feszes arcbőrt, akkor nézz szét a SzépségCenter weboldal termékei közt! A bőr öregedése elleni harcot ezekkel a készítményekkel is felveheted, hiszen az összetevők között megtalálhatóak a peptidek. 

A hatásukról

Természetesen egy peptidtartalmú kozmetikum egyetlen használata után nem szabad azonnal egetrengető eredményt várni. A peptideknek akár 4-6 hétre is szükségük van, amíg kifejtik hatásukat. Ám utána szinte garantált, hogy pozitív meglepetést fogunk tapasztalni bőrünk állapotával kapcsolatban. 

Ha tehát fontos számunkra a fiatalos bőr megőrzése, akkor a peptideket egyáltalán nem tudjuk elkerülni. De ez számos pozitív hatásuknak köszönhetően talán nem is baj. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Videoton Holding: az idei árbevétel megközelíti a 220 milliárdot

hét dec 13 , 2021
ShareTweetPinShareAz előzetes adatok alapján a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele megközelíti a 220 milliárd forintot – jelentette be a cégcsoport elnök-vezérigazgatója. Széles Gábor elmondta, hogy kilencven százalékban exportra termelnek, így a forint gyengülése is segítette az árbevétel forint alapú növekedését, de euró bázison is komoly növekedést produkáltak az előző évhez képest. […]
Nyikolaj Ivanovics Rizskov (elöl b), a Szovjetunió Kommunista Pártja Politikai Bizottságának (SZKP PB) tagja, a Szovjetunió Minisztertanácsának elnöke a Műszertechnika Kisszövetkezet kőbányai üzemében vendéglátója, Széles Gábor (elöl b2), a kisszövetkezet elnöke tájékoztatóját hallgatja egy számítógépről. Forrás: MTI Fotó/Wéber Lajos, Budapest, 1988. április 19.

És még ez is...