Ismerje meg jobban a boldogságot!

online tanácsadásMa, amikor mindenki a lehető legtöbbet akarja kihozni az életéből, amikor a mindenhez való pozitív hozzáállást tűzte zászlajára a világ, azt gondolhatnánk, hogy mindenki sokkal boldogabban él, ez azonban sincs így! Érdekli, hogy mi lehet ennek az oka? Járjuk egy kicsit körül a témát!

Don’t worry, be happy!

Manapság azt mondják, legyünk optimisták, s persze boldogak. Igen ám, de mi is az a boldogság, amit el kell érnünk, ha egyszer minden egyes ember számára mást jelent? Természetesen az Online pszichológiai tanácsadás szolgáltatása, s az azon keresztül megszerzett önismeret sokat segít.

Viszont miközben éppen próbálnánk megfogni a boldogság valódi lényegét a saját helyzetünkben, azon kapjuk majd magunkat, hogy a kifogásolnivaló részletek kerülnek előtérbe. Mintha a pozitív hozzáállás éppen a negatívhoz vezetne.

Vajon fordítva is igaz? Ha hisszük, ha nem, de komoly alapja van a dolognak! Ha képessé válunk a sikertelenséget és a biztonság hiányát elfogadni, akkor felszabadulunk ezeknek a szorongató hatása alól. A negatív dolgokat nem megszüntetni kell, hanem azokon keresztül lehet elérni a pozitívat.

A pozitivitás nem segít…

Vizsgálatok bizonyítják, hogy amikor kedvetlenek vagyunk, s muszáj valami pozitívat csinálunk, csak még mélyebbre zuhanunk. Ezzel szemben, ha képesek vagyunk felfedezni a rosszban a jót, az képes előbbre vinni minket, például egy kudarcokból is lehet építkezni.

A kudarc ráadásul senkit sem kerül el egész életében, ezért érdemes mindig gondolnunk arra, hogy bizony bármit elveszíthetünk. Ugyanígy igaz, hogyha előre elképzeljük, hogy milyen jó lesz nekünk, közben elfelejtjük megtenni a lépéseket azért, hogy valóban megvalósítsuk.

Biztonság vagy bizonytalanság?

Ez egy másik fontos téma a boldogság szemszögéből, de mintha ebben a kérdésben is kicsit eltévedtünk volna. Hiszen a biztonság voltaképpen illúzió, mert csak részben fakad magából a tényleges körülményből, sokkal inkább érzés, hogy mi magunk hogyan ítéljük meg azokat.

A boldogság és biztonság érzése nem függnek például az anyagi helyzettől, s abszolút lehet boldogabb valaki a világ szegény részein, mint a leggazdagabb országok legmagasabb köreiben élve. Gondolta volna, hogy ritkább a depresszió a szegényebb országokban?

A küzdelem nemesebbé tesz

Ráadásul az, aki nehéz sorból jött, sok fontos dolgot megtanul, például kedvesnek lenni, összefogni, együttműködni másokkal annak érdekében, hogy lehessen haladni az életben, valamint rugalmasan tudja majd kezelni az élete elé gördített akadályait.

Hiszen a kudarcok elkerülhetetlenek, mindenkit elérnek, de ha tudjuk, hogy azok által később sikeresebbek lehetünk, újat tanulhatunk, akkor máris rátaláltunk egy pozitívumra a negatívumban.

Lehet hajszolni a boldogságot?

Minél jobban hajtjuk a gyönyöröket és élvezeteket, annál kevésbé leljük meg bennük a boldogságot, ráadásul ez a vonás gyakorta a haláltól való félelemmel kapcsolódik össze. A hajsza helyett inkább tanuljunk meg rátalálni egyenesen a nehézségeken keresztül!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Idézzük fel otthonunkban a tengerpartok kellemes hangulatát!

sze jún 8 , 2022
ShareTweetPinShareHa megkérdeznénk az embereket, hogy ki hová költözne, ha nyerne a lottón, akkor tízből legalább heten biztosan valamilyen trópusi szigetet neveznének meg, ahol egész évben meleg van, szinte mindig süt a nap, és az ablakon kinézve fehér homokos tengerpart látványát csodálhatják.  A tengerpart mint olyan, sokak számára idilli hely, maga […]
homeandstyle.hu

És még ez is...