Vízszűrős palack elvitelre

gastrobolt.hu vízszűrős palackEgészségünk alapvető feltétele a kellő mennyiségű és jó minőségű, tiszta víz fogyasztása. A csapvíz megbízhatatlan összetétele azokban sokakat elriaszt attól, hogy ilyen vizet igyanak. Nézzük, hogyan oldható meg a tiszta víz fogyasztása környezetbarát módon – az otthonunktól távol is!

A vízszűrő lehet a megoldás

Egy átlagos embernek – testsúly függvényében – napi 1,5-3 liter vizet kellene elfogyasztania szervezete optimális működése érdekében. Ez azonban a lehető legritkább esetben valósul meg, hiszen sokan elfeledkeznek az ivásról, vagy nem szívesen fogyasztanak sima csapvizet. Ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis hazánk ivóvízkészlete nem a legegészségesebb, bárhol is élünk. Nem lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő az összetétele, nem tartalmaz-e káros anyagokat, nem beszélve arról, hogy sokszor furcsa színű és részecskéket tartalmazó víz folyik a csapból.

Jó megoldás lehet(ne) az ásványvíz fogyasztása, azonban a szállítása és a tárolása is nehézségekbe ütközhet. Nem beszélve arról a rengeteg hulladékról, mely megmarad az ásványvíz elfogyasztását követően. Ezért érdemes megfontolni a csapra vagy a hálózatra köthető otthoni vízszűrők beszerelését. Ezek a termékek szénből készült szűrő segítségével távolítják el a szennyeződéseket és a különböző kórokozókat a vízből.

Vízszűrős palack elvitelre

Az egész vízvezeték-hálózatot szűrővel együtt azért mégse vihetjük magunkkal, ha elmegyünk otthonról, ugye? Szerencsére ma már léteznek úgynenevezett vízszűrő palackok, melyek az említett szénbetétes szűrést valósítják meg egy könnyű, kompakt kis palackban. Az ilyen termékek környezetbarát anyagokból készülnek, többnyire újrahasznosított műanyagból vagy fémből. A palackot sima csapvízzel kell megtölteni. Ivás közben a folyadék átmegy a szűrőn, így tiszta, egészséges vizet fogyaszthatunk el az üvegből.

A legtöbb szűrő nagyjából 1 hónapig használható, de – a szűrő típusától függően – 100/200 liter víz megtisztítására is alkalmas lehet. Miután egy szűrő kapacitását kihasználtuk, ideje újat helyezni a palackba. Így újra egészséges módon oldhatjuk meg a hidratálást. Ha pedig extra tulajdonságokkal rendelkező vízszűrő palackra vágyunk, választhatunk a hőtartó modellek közül is. Ezek képesek az italok hosszú időn keresztül történő hidegen vagy melegen tartására.

A Gastro Boltnál kapható vízszűrős palack óriási előnye, hogy környezetbarát, sokáig használható, így gazdaságos is. Sokkal jobb befektetés, mint folyamatosan ásványvizet vásárolni. Kedvező ára mellett stílusos a megjelenése, hordozhatóságának és kis méretének hála pedig bárhová magunkkal vihetjük. Munkába, kirándulásra vagy akár edzésre is.

Bárhol könnyedén újratölthető, hiszen csak csapvízre van szükségünk az alkalmazásához. Így nagyban támogatja az egészséget azzal, hogy bárhol, bármikor tiszta vizet szolgáltat a használójának. Sokoldalú, mindenki számára hasznos darab.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gulyás: a bronzéremtől az alelnökségig

szo dec 4 , 2021
ShareTweetPinShareTisztújító Közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Elnökségi taggá választották Gulyás Lászlót, az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszékének docensét és az Ipari-Akadémiai Együttműködési Intézet igazgatóhelyettesét. Az EIT Digital budapesti csomópontjának korábbi igazgatója évtizedek óta elkötelezett „neumannos”, karrierjét 1990-ben az NJSZT által felkészített diákolimpikonként kezdte – 1991-ben bronzérmet […]
Gulyás László NJSZT

És még ez is...