A LED a jövő legtrendibb fényforrása, és akár mi magunk is barkácsolhatunk vele otthon

Néhány éve a LED szalagok szinte bombaként robbantak be a köztudatba, és borították el a különféle dizájn- és barkácsoldalakat. Mindenféle díszvilágítások, útjelzők és komplett lámpák készülnek már LED szalag fényforrással, és a népszerűsége egyre csak nő. A LED szalag ugyanis egy olcsó és roppant egyszerűen kezelhető kreatív fényforrás. A szalagokat készen kapjuk, és ami azt illeti, akár mi magunk is barkácsolhatunk belőle otthon valami izgalmasat. Nézzük meg, mire is jó otthon a LED szalag, és mit kezdhetünk vele!

Miért is olyan jó a LED szalag?

A LED szalag nagyon sokáig képes megőrizni az erőteljes fényét, ráadásul az egyik legolcsóbb világítás módszernek számít jelenleg. A szalagok könnyen méretre vághatóak, nem forrósodnak fel és jól alakíthatóak ezért számtalanféle otthoni dekorhoz tökéletesek. S ha mindez még nem volna elég, a LED szalagokkal való ügyködés egy kiváló lehetőség arra, hogy kicsit jobban megismerjük az elektrotechnika rejtelmeit.

LED szalag, mint dekorációs világítás

A LED szalag rendkívül hosszú élettartammal világít. Ebből adódóan kifejezetten alkalmas akár beépített szekrények, sőt különféle műalkotások, bárpultok rejtett megvilágítására is. A megvilágítást mi magunk is elkészíthetjük. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy LED szalag tekercsre, amit majd méretre vágunk, illetve a megfelelő LED tápegységre. Ez utóbbira kötjük majd rá, a méretre vágott LED szalagunkat. A külön vásárolt LED tápegység bekötése közel sem olyan komoly feladat, mint aminek elsőre hallatszik. Laikusok számára is egyszerűen kivitelezhető, hiszen az alacsony feszültségű táp nem fog közvetlen életveszélyt okozni számunkra. Ezért azoknak is kiváló barkácsolási lehetőség, akik még csak ismerkednek az elektronika világával.

LED szalag, mint konkrét fényforrás

Ha LED szalagot szeretnénk alkalmazni komplett fényforrásként, akkor a tápegység, és a szalagtekercs mellett szükségünk lesz olyan lámpatestre is, ami felerősíti a pici LED-ek világítását. Ugyanis a legdizájnosabb, és legegyszerűbb nagyméretű fényforrás LED szalag segítségével az lesz, ha a szalagot konkrétan beletekerjük valamilyen csinos üvegburába. Mivel a LED szalag nem bocsájt ki jelentős hőt, ezt nyugodt szívvel megtehetjük. Továbbá rendkívül költséghatékony módszerről van szó.

Ha kedvet kaptunk a LED szalagos barkácsoláshoz, a tme.eu oldalon mindent beszerezhetünk hozzá, és hathatós segítséget kapunk a legjobb LED alkatrészek kiválasztásában is!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Zalando belépett a magyar piacra

csü máj 26 , 2022
ShareTweetPinShareBelépett a magyar piacra az online életmód- és divatáruház, a Zalando, több mint 1700 márka 350 ezernél több ruházati termékéből álló kínálatát téve elérhetővé a magyar vásárlóknak is – közölte a társaság. A Zalando 2008-ban Berlinben alapított vállalat jelenleg 24 országban kínál ruházati termékeket, cipőket, kiegészítőket és szépségápolási cikkeket. A […]
ruhabolt kiskereskedelem

És még ez is...