Praktikus tippek a kerti bútorok kiválasztásához

vidaxl.huAz igazság az, hogy akinek van kertje, bármilyen kicsi is, már szerencsésnek mondhatja magát. Mert nincs is csodálatosabb, mint egy fárasztó nap után hazatérni és a kert csodálatos közegében megpihenni.

Éppen ezért fontos, hogy a kertet ne csak jól karbantartsuk, hanem a megfelelő kerti bútorokkal is felszereljük. Olyanokkal, amelyek teljes mértékben megfelelnek a stílusról, a kényelemről és a teljes kikapcsolódásról alkotott felfogásnak.

Milyen kerti bútorok kaphatók jelenleg a piacon?

A kerti bútorok és kiegészítők választéka valóban hatalmas, de ha leszűkítjük a legkeresettebb és legnépszerűbb típusokra, akkor ezek a következők:

  • Pad – ideális ahhoz, hogy vintage varázst adjunk a kerthez. A vidaXL által kínált kerti pad sokféle anyagból készülhet, mint a fa, műanyag, vas, fém vagy alumínium.
  • Kerti étkezőszettek – ezek általában egy asztalt és néhány széket foglalnak magukba. Szabadtéri étkezésekhez és családi összejövetelekhez tervezték, sokféle méretben, stílusban és kivitelben kaphatók.
  • Kanapé – ideális egy kényelmes kültéri pihenő kialakításához, akár aludni is.
  • Hinta – ezt sok vásárló részesíti előnyben, főleg a kisgyerekes családok.
  • Bárkészlet – leggyakrabban egy kis asztalból és két székből állnak, alkalmasak nyitott verandák vagy teraszok berendezésére.
  • Napozóágy – kihagyhatatlan kerti bútor, mivel teljes pihenést és kikapcsolódást kínál. Különféle stílusban és anyagban kapható, beleértve a fát, fémet és rattant.
  • Napernyő – egyetlen nyugággyal ellátott kert sem lenne tökéletes nélküle, amely stabil árnyékot biztosít a forró napokon.

Mit kell figyelembe venni a kerti bútor kiválasztásakor?

A kerti bútorok nagymértékben növelhetik a kültéri komfortérzetet, de ahhoz, hogy hosszú ideig élvezni lehessen, fontos a:

Tartósság/szilárdság: a kerti bútor, ahogy a neve is sugallja kültéri használatra készült. Vagyis ki lesz téve különféle időjárási tényezőknek, mint az eső, szél és napfény. Ahhoz, hogy minden külső tényezővel meg tudjon birkózni, érdemes kiválasztásánál odafigyelni az anyag tulajdonságaira.

Kényelem: egyértelmű, hogy nemcsak masszívnak, hanem mellette kényelmesnek is kell lennie. Végülis a szabadidőnk jelentős részét rajtuk üldögélve, fekve töltjük. Vásárlás előtt javasolt áttanulmányozni a termékleírásokat, például hogy a székek háttámlája és az asztal magassága megfelelő-e.

Stílus: a stílus kiválasztása könnyebb dolog, mivel kizárólag a vásárló elképzelésén múlik. Az egyetlen hasznos tanács, hogy legyen összhangban az otthon berendezésével. Természetesen a kerti bútoroknak is harmonizálniuk kell a kert összképével!

Mennyi az annyi?

Az utolsó szempont a költségvetési tényező. Ezt fontos előre meghatározni, mivel a piacon a kerti bútorok széles választéka várja a kerttulajdonosokat, nagyon sokféle árban és minőségben. Aki pedig nem gondolkodik, az nagyon belemerülhet a szebbnél szebb ötletekbe, és túllépheti a rendelkezésére álló költségvetést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EU: legyenek visszakövethetők a kriptoeszköz-átutalások!

sze máj 17 , 2023
ShareTweetPinShareA pénzmosás elleni küzdelem jegyében az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek tanácsa a kriptoeszköz-átutalások visszakövethetőségének biztosítására a pénzátutalásokat kísérő adatokra vonatkozó szabályokat fogadott el. Az uniós tanács közleménye szerint a pénzátutalásokra vonatkozó, a kriptoeszközök átutalására is kiterjesztett szabályok pénzügyi átláthatóságot biztosítanak a kriptoeszköz-átváltások esetében, és a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak megfelelve szavatolják, hogy […]
Europai Parlament

És még ez is...