Világsztárokkal érkeznek az új Agatha Christie minisorozatok

John Malkovich mint PoirotSzámos sztár is látható lesz a krimi királynőjének új köntösbe öltöztetett klasszikusaiban.

A Fifth Season gyártócéggel kötött megállapodás alapján a Network4 csatornáin lesz először látható az az öt, két-három részes minisorozat, melyek Agatha Christie kevésbé ismert, de annál izgalmasabb történeteit dolgozzák fel.

Murder Is Easy

Könnyű gyilkosság / Gyilkolni könnyű: Az 1982-es amerikai feldolgozás után 2009-ben készült egy Miss Marple-t is a történetbe helyező brit verzió, de az 1939-es eredeti regényhez ez a 2023-ban forgatott, kétrészes változat áll a legközelebb. Az 1954-ben játszótó történetben egy nigériai férfi a vonaton beszélgetve szerez tudomást egy olyan faluról, aminek lakosságát sorozatgyilkos tizedeli. Amikor az információt átadó idős asszonyt később holtan találják, a férfi a gyilkos után ered. Főszereplők: David Jonsson, Morfydd Clark, Penelope Wilton, Sinead Matthews, Tom Riley és Douglas Henshall.

Why Didn’t They Ask Evans?

Miért nem szóltak Evansnek?: A 2011-ben készült előző verzió Miss Marple-t tette meg főszereplőnek, pedig eredetileg ehhez a csavaros történethez sincs semmi köze. Christe regényben (és ez a háromrészes, új adaptáció) a marchbolti plébános fia és nagyvilági életet élő barátnője egy haldokló férfire találnak rá a golfpályán, aki utolsó leheletével a címadó kérdést teszi fel nekik. A botcsinálta nyomozók ki akarják deríteni a rejtélyt, de hamarosan ők maguk is üldözötté válnak. A minisorozat érdekessége, hogy a Dr. House-ból ismert Hugh Laurie írta a forgatókönyvét, sőt, ő maga rendezte is, és egy szerepet is bevállalt a történetben. Főszereplők: Will Poulter, Lucy Boynton, Maeve Dermody, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Emma Thompson és Conleth Hill.

Ordeal by Innocence

Az alibi: A Miss Marple-sorozatban ez a történet is szerepelt annak ellenére, hogy nem a világ leghíresebb nyugdíjas nyomozója volt az eredeti alkotás főhőse. Ez a négyrészes sorozat közelebb áll az írónő eredeti történetéhez, és szerepel benne egy meggyilkolt, vagyonos örökösnő, a gyilkossággal gyanúsított fogadott fia, egy titokzatos ismeretlen, aki tudja, ki a valódi gyilkos, és egy megözvegyült férfi, aki gyanúsan hamar talált magának új feleséget. Főszereplők: Bill Nighy, Anna Chancellor, Morven Christie, Alice Eve, Matthew Goode és Ella Purnell.

The ABC Murders

Az ABC-gyilkosságok: Agatha Christie leghíresebb detektívje, Hercule Poirot egyik története, amit a klasszikus, David Suchet-féle sorozat is feldolgozott, igaz, csak száz percben. A legújabb, hamarosan képernyőre kerülő változat 240 perces, azaz négyórás, és szorosabban követi az eredeti szöveget, mint az előd. A társadalmi feszültségektől terhes harmincas években játszódó történet szerint Poirot egy A.B.C.-gyilkos néven elhíresült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a holttestek mellett hagyott ABC Vasúti menetrendről kapta a nevét. Főszereplők: John Malkovich, Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Jack Farthing és Anya Chalotra.

The Pale Horse

Bűbájos gyilkosok: Újabb olyan adaptáció, aminek az előző változatában indokolatlanul szerepelt Miss Marple, de a legújabb, háromrészes feldolgozásban már nem látható. A történet középpontjában egy fiatal nő halála utáni nyomozás áll. Az áldozat cipőjében találnak egy listát, nevekkel, és a kérdés nemcsak az, hogy ki ölte meg a nőt, de vajon ki írta a listát, kik szerepelnek rajta és mégis miért? Főszereplők: Rufus Sewell, Sean Pertwee, Bertie Carvel, Kaya Scodelario, Sheila Atim, Rita Tushingham és Kathy Kiera Clarke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Vodafone egyelőre visszafogja magát

vas okt 29 , 2023
A Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01 százalékos díjemelés helyett mindössze 15,4 százalékkal emeli tarifáit. Az infláció csökkenése, és a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó, illetve a távközlési pótadó fokozatos kivezetése lehetővé tette, hogy a 4iG és -egyelőre- az Állam tulajdonában lévő távközlési társaság valamelyest mérsékli ügyfeleknek […]
Vodafone eSIM

És még ez is...