A Vodafone egyelőre visszafogja magát

Vodafone eSIMA Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01 százalékos díjemelés helyett mindössze 15,4 százalékkal emeli tarifáit.

Az infláció csökkenése, és a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó, illetve a távközlési pótadó fokozatos kivezetése lehetővé tette, hogy a 4iG és -egyelőre- az Állam tulajdonában lévő távközlési társaság valamelyest mérsékli ügyfeleknek növekvő anyagi terheit. A vállalat ugyanis az előző évi fogyasztói árindex – a „díjkorrekció” (Értsd díjemelés! A -szerk- megj.) tárgyévét megelőző naptári év augusztus 31. napja és az azt megelőző naptári év szeptember 1. napja közti időszak átlaga – alapján számított 22,01 százalékos díjkorrekció helyett 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmaz majd a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjában.

Most először fordul majd elő, hogy az inflációkövető díjemelést a szolgáltató nem a januári, hanem a 2024 márciusi előfizetői számlákban aktiválja majd. Ráadásul a vállalat a díjkorrekcióval megegyező mértékben, azaz 15,4 százalékkal növeli a lakossági és a kisvállalati szegmensben az előfizetők által igénybe vehető egyes kedvezmények mértékét is. Mindezeknek köszönhetően a Vodafone Magyarország éves szinten közel negyven százalékkal mérsékli a lakossági és kisvállalati ügyfelek anyagi terheit a 22,01 százalékos automatikus díjkorrekcióhoz képest — áll a társaság közleményében.

Az érintett ügyfelek a decemberi számlalevelekkel együtt kapnak hivatalos tájékoztatást a tarifákat és a kedvezményeket is érintő díjemelésekről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Összeállítás-elmélet: Rendet vágnának a bábeli zűrzavarban

vas okt 29 , 2023
Az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársának részvételével egy nemzetközi kutatócsoport a fizika és az evolúció közötti kapcsolatot tárta fel. Az ÖK munkatársának részvételével egy nemzetközi kutatócsoport új elméleti keretet fejlesztett ki annak megértéséhez, hogyan jelenik meg a természetben az evolúció és a komplexitás. Ez az „összeállítás-elméletről” (Assembly Theory) szóló új munka […]
Einstein és Darwin

És még ez is...