Ipari kenőanyag kisokos – ezekről érdemes tudnia

olajszűrő KluberKi ne szeretné, hogy minden tökéletesen és olajozottan működjön az élet minden területén. Legyen szó a munkáról vagy akár a magánéletről. Nincs ez másképpen az iparban sem. Ahhoz, hogy az összes vásárló mindig és mindenhol megkapja a megrendelt árut vagy szolgáltatást, bizony mindennek pontosan kell működnie, pláne a mai felgyorsult és globalizálódott világunkban.

A kenőanyagok felhasználási területei
Ehhez persze tenni is kell és ahhoz, hogy a gyártás vagy a gépek tökéletesen működjenek, kenőanyagokra van szükség. Talán bele sem gondolt még igazán, hogy mennyi mindenhez van szükség különböző típusú kenőanyagokra.

Ebben tud segíteni a Klüber Lubrication, egy német cég, amelynek fő tevékenységi köre a speciális kenőanyagok gyártása. Már évtizedek óta jelen vannak a piacon és mára már több mint két tucat országban forgalmazzák a termékeiket. A honlapjukon, vagyis a www.klueber.com weboldalon még több hasznos információt olvashat az ipari kenőanyagok használatáról és előnyeiről.

Miért a kenőolajokat választjuk?
Talán az egyik legelterjedtebb ipari kenőanyagok a különböző kenőolajok. Melyek a legfontosabb előnyei a kenőolajaknak? Az egyik és talán legfontosabb az, hogy a súrlódást és a kopást minimálisra tudja csökkenteni azáltal, hogy egy folyadékfilmet képet a felületen és ezzel óvja azt az elhasználódástól. Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a nevéből adódóan egy folyadékról beszélünk, aminek hatalmas nagy előnye, hogy szinte bárhova be tud hatolni. Elsősorban olyan nehezen megközelíthető helyekre, ahol más anyag nem tudna olyan kedvező hatást kifejteni, mint a folyadék. Ilyenek lehetnek például a különböző típusú láncok. Ezt idegen szóval úgy mondják, hogy nagyon jó a viszkozitása.

Hőelvezetés
Fontos még kiemelni azt is, hogy a kenőolajnak rendkívül jó a hőelvezetése. Talán nem kell nagyon magyarázni, hogy a súrlódás során hő keletkezik. Gyakran nagyon magas hőmérséklet. Ezért az igazán jó minőségű kenőolajnak képesnek kell lennie arra, hogy elvezesse ezt a hőt. Az igazán hatásos kenőolaj még a termikus hő hatására sem kezd el bomlani, így hossú ideig használható anélkül, hogy állandóan újabb mennyiséget kellene használni.

Maradékanyagok
Az úgynevezett maradékanyagok területén is rendkívül előnyös a kenőolaj. Mit is jelent ez? Az ipari folyamatokban az erős terhelés miatt és a magas hőmérséklet hatására úgynevezett maradékanyagok keletkezhetnek, amelyek lerakódnak. Az igazán jó minőséggel rendelkező kenőolaj maga sem ragad le, sőt inkább feloldja a különböző típusú szennyeződéseket.

A választék óriási
Persze, attól függően, hogy kinek mire van szüksége az adott munkafolyamathoz és attól függően, hogy melyik a legideálisabb, nagyon sokféle kenőanyagból lehet választani a Klüber Lubrication weboldalán, melyek lehetnek akár spray-k, csúszólakkok, kenőviaszok vagy kenőzsírok is.

Aki további részletekre is kíváncsi nem kell mást tennie, mint az oldalon található űrlap segítségével kapcsolatba lépni a céggel, hogy biztosan minden olajozottan működjön!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több mint húszezer hamis fiókot működtető botfarmot lepleztek le Ukrajnában

pén nov 26 , 2021
Az ukrán rendvédelmi szervek lelepleztek egy több mint húszezer hamis fiókkal rendelkező botfarmot, amelyet az orosz titkosszolgálatok megrendelésére építettek ki – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). A hivatalos honlapon kiadott közlemény szerint a kiberbűnözők speciális információs műveleteket hajtottak végre annak érdekében, hogy zavart keltsenek Ukrajna társadalmi-politikai életében. „Felforgató tevékenység […]
botfarm

És még ez is...