Hogyan csökkentheted a rezsiszámla összegét?

alkonylampa.huA bevételeid egyik jelentős részét eddig is a rezsiszámlák kifizetésére fordítottad, és nem lesz ez másként ezután sem. Egy különbség azonban nagyon érzékenyen fog érinteni, ez pedig az átlagfogyasztás feletti rész árának drasztikus megemelkedése.

A rezsiszámla összegének csökkentése kardinális kérdéssé válik

Az elmúlt időszakban hazánk vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy a háztartások közüzemi díjait, a lakhatás energetikai vonatkozású költségeit a lehető legalacsonyabban tartsa. A rezsicsökkentés évekig segített téged is. Sajnos az elmúlt hónapok történései – a háború és annak gazdasági következményei – miatt ezek a „rezsivédelmi intézkedések” már nem voltak működtethetőek. A kormány olyan új szabályokat volt kénytelen alkotni, amelyek jelentős emelkedést hoztak ezen a területen.

Ha te sem akarsz az átlag feletti fogyasztás miatt sokkal többet fizetni, akkor mostantól még fontosabbá válik az energiával való takarékoskodás is. Ennek első lépcsőfokát jelentheti az elektromossággal való spórolás, amiről az Alkonylámpa mennyezeti LED lámpáival is gondoskodhatsz.

Konkrét tippek, miként csökkentheted a rezsiszámla összegét

A villamos energiával többféleképpen is tudsz takarékoskodni. A következőkben ezekkel a lehetőségekkel ismerkedhetsz meg, és azokat tudatosan alkalmazva neked sem lesz elképzelhetetlen az átlag alatti fogyasztás.

  • Figyelj oda! Kapcsolj le mindent, ami ok nélkül működik: az elektronikai eszközöket nem kell készenléti üzemmódban hagyni. A tv, a háztartási gépek, a hifi mind-mind fogyasztónak számítanak. A mobilt és a laptopot sem kell a töltőn felejtened, ahogy magát a töltőt sem bedugva hagyni. Amikor kimész az adott szobából, kapcsold le a lámpát magad után.
  • Azokon a helyeken, ahol nem sok idő töltesz – például a bejáratnál – alkalmazz mozgásérzékelővel ellátott eszközöket. Így ezek a lámpák csak akkor kapcsolódnak fel, ha az érzékelő hatósugarába kerülsz.
  • Kültéren a legpraktikusabb és legolcsóbb megoldást a kültéri solar lámpák nyújtják. Csak a beszerzésük kerül pénzbe, könnyen elhelyezhetőek, nem kell a hálózatra csatlakozni velük. Az általuk kibocsátott fény ingyenes – hiszen a napfény energiáját gyűjtik össze.

Cseréld le a hagyományos izzókat LED fényforrásokra!

Ezt a tanácsot már minden bizonnyal sokszor és sok helyen olvastad vagy hallottad. Hidd el: nem véletlenül! A LED technológia ugyanis olyan innováció, amit kár lenne nem kihasználni. Számos előnye közül csak a leglényegesebbek:

  • 80 százalékkal kevesebb energiát emésztenek fel a működésük során, mint a hagyományos fényforrások. Azaz rendkívül energiatakarékosak.
  • Akár 50000 üzemórát is képesek hiba nélkül működni – azaz hosszú élettartammal rendelkeznek
  • Nem igényelnek karbantartást
  • Azonnal teljes fénnyel világítanak felkapcsolás után
  • A fényük szabályozható

A rezsiszámla összege kis odafigyeléssel, az eszközök tudatos kiválasztásával hatékonyan csökkenthető. Élj a lehetőséggel te is! Neked sem mindegy, hogy mennyit fizetsz!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új megoldások a bankkártya-elfogadásban

ked szept 13 , 2022
ShareTweetPinShareHa kereskedő vagy webáruház-tulajdonos vagy, akkor folyamatosan figyeled az új, fejlett megoldásokat a pénzügyi tranzakciók esetében. A versenyképességed megtartása ugyanis a cél rövid és hosszú távon is. Két biztos alapja lehet ezeknek: biztonságosságuk és az egyszerűségük. Ezért nincs annál jobb megoldás, mintha ez a kettő ötvözve található meg valamiben. A […]
bizpay.hu

És még ez is...