A robusztus felépítésű amerikai staffordshire terrier barátságos természetű

Az amerikai staffordshire terrier, vagyis más néven amstaff kutyafajta eléggé megosztó, épp ezért a Grandopet.hu amerikai staffordshire terrier fajtaleírásából mindent megtudhatsz az erélyes kiállású, mégis barátságos kutyáról. Egyes országokban harcikutyaként tekintenek rá, máshol viszont közkedvelt házi kedvencként. Ideális nevelés mellett, megfelelő gazdival szelíd, barátságos viselkedésű. 

Harcias kisugárzás, emberszerető természet

Cikkünk alapján eldöntheted, hogy neked való-e ez az érző szívű, ám robusztus megjelenésű kutya. 

Az amerikai staffordshire terrier fajtára a külső jellegzetességei miatt sokan harcikutyaként gondolnak annak ellenére, hogy a tartása szigorú követelmények és szabályok betartását követeli meg. Bizonyos országokban pedig az egyik legnépszerűbb kedvenc, vagyis nagyszerű családtag. 

Kétségtelenül kiváló házőrző, hűséges, és védelmezi az egész családot. Nagy-Britanniában gyakori, hogy a gyerekvigyázást is rábízzák, ugyanis helyesen nevelve, szeretnivaló és szelíd természetű. 

A feltevés igaznak bizonyul, csupán nevelés kérdése az egész.

Az amerikai staffordshire terrier külső jellemvonásai 

Izmos, erős testfelépítésű kutyus, átlagban negyvenhárom-negyvennyolc centiméter, a súlya változó, a nőstény tizennyolc-huszonhárom kilogramm, a kan pedig húsz-huszonöt kilogrammot is elérhet. Vaskos nyaka, és bikaszerű feje miatt valóban harcias külsőt mutat, ennek ellenére nem jellemző rá az agresszió. Szőre rövid, tömör, ápolása egyszerű. Hetente érdemes átnézni a paraziták, sebek és szennyeződések miatt. Többféle színárnyalatban is elérhető, bőséges a lehetőség. 

Külseje miatt megosztó véleményekkel találkozunk vele kapcsolatban, pedig az első benyomás valóban megtévesztő. Kiváló őrkutya, ettől függetlenül a viselkedése nem mutat agresszív jegyeket. 

Az amstaff nagyon barátságos, szereti az embereket, és igényli a társaságot, emiatt remek családi kutya válhat belőle. Erősen kötődik a családjához, nagyon szereti a gyerekeket. Emiatt bizonyos területeken felvigyázó kutyusnak számít. 

Nyugalmas, békés természete igazolt a harapási statisztikák által is. Csendes kedvenc, nem jellemző rá az ugatás, csak ritkán teszi. 

Kedves habitusának köszönhetően gyakran alkalmazzák szociális kutyaként, emellett tökéletes mentőkutyaként is, felépítése, kitartása végett.

Kinek javasolt az amstaff?

Az amerikai staffordshire terrier mozgékony, dinamikus kutyus. Fontos tehát a megfelelő környezet biztosítása. Tartása kertes házban élőknek ajánlott, ahol kellően aktív lehet. 

Intelligens, könnyen tanul, családok számára is ideális választás, gyermekek mellett is remek kedvenc, hiszen játékos, emberszerető. Ugyanúgy egyedülállónak is jó döntés lehet, amennyiben mozgásigényét tiszteletben tartja. Igényli a fizikai és mentális kihívásokat, rengeteg játékot, közös elfoglaltságot. Igazi felfedező, ezért biztonságos, szökésálló kerítés javasolt. 

Mielőtt letennéd a voksod az amstaff mellett, informálódj a tartásával kapcsolatos szabályokat illetően!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyári bőrápolási kisokos

szo júl 9 , 2022
Bőrünket minden évszakban intenzív hatások érik. Nyáron a légkondicionáló, a tengervíz, a megemelkedett páratartalom és a napsugárzás azok a tényezők, amelyekre különösen figyelni kell. Ennek módja azonban minden bőrtípus esetében eltérő. Nézzük meg, hogyan érdemes ápolni a különböző bőrtípusokat! Hidratálás és napfény elleni védekezés A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett a […]
douglas.hu

És még ez is...