Fotók a falon

vaszonkep.huMegörökítettél egy csodás pillanatot, vagy készítettél egy szuper képet? Minden nap nézegeted, és szeretnéd látni nagyban is? Nagyon nagyban is? Szerencsére ma már nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy kedvenc képeink a megfelelő méretben és minőségben a falra kerüljenek. Ezekből mutatunk neked párat. 

Vászonkép 

Ha nagyméretű képet szeretnél a faladra, mi a vakrámára feszített vászonképekre szavaznánk. Ennek több oka is van. Az első, amiért mi nagyon kedveljük ezt a megoldást az a művészi hatása. Látszódik és érződik a vászon textúrája, nincs kerete, ami elvonná a figyelmet a témáról, és akár egy egész galériát is létrehozhatunk belőle. 

Többrészes vászonképek

Ha egy nagyon jó felbontású, izgalmas képed van, és van megfelelő méretű falfelületed, érdemes többrészes vászonképben gondolkodnod. Rengeteg lehetőség van ebben a választásban. Állhat 2, 3, 4 vagy sokkal több darabból is a kompozíciód. 

Ezeknek a daraboknak nem kell egyformának lenniük. Választhatsz egymás mellé rendezett formát, de lehet olyan is, amikor eltérő méretű képek adnak ki egy egészet. Bármelyiket választod, az biztos, hogy egy modern, izgalmas összeállítás fogja díszíteni a faladat. 

Ha a több kedvenc képed is van, de nincs elég helyed

Ilyenkor jusson eszedbe a kollázs. Amit hívhatunk akár montázsnak is. Bár ez a két francia eredetű szó két külön technikát takar a művészetben, a köznyelvben összemosódik. Arra szoktuk használni, amikor több kisebb képből alkotunk egy nagyobbat. 

A kollázsok is sokfélék lehetnek. Lehet egy kollázs rendezett, amikor a képek nagysága eltérő ugyan, de az egymáshoz való viszonyuk rendezett. Lehet szabályos, amikor a méretük és az egymáshoz való viszonyuk is szabályos és általában egy négyzetes formát adnak ki. Ennek lehet olyan változata is, amikor egy kép hangsúlyosabb a többinél és az nagyobb méretben kiemelkedik a kollázsból. Aztán persze vannak rendezetlen kollázsok is, amikor a képek sem méretükben, sem helyzetükben nem követnek szabályt. Ha montázsban gondolkozol, mindenképp nézz körül a vászonkép.hu oldalon.

Ha nincs saját fotód

Ha már van családi fotófalad otthon, és már minden kedvenc képed a falra került, de még mindig hiányzik valami, ne keseredj el. Rengeteg stockfotó oldal van már az interneten, ahol fantasztikus fotósok munkáiból tudsz válogatni. 

Nagy kedvenc például az unsplash.com oldal, ami ingyenes és naponta bővül rengeteg fotóval. Több okból is nagyon kedvelt. Nagyon jó a kereső funkciója, mert számos kritérium alapján lehet vele szűrni. Ha nincs konkrét tervünk, akkor körülnézhetünk mások gyűjteményében is. Ha böngészés közben olyan képet találunk, ami nagyon tetszik nekünk, de épp nem arra van szükségünk, akkor elmenthetők a saját kollekciónkba. Nincs korlát, bármennyi tematikus galériát létrehozhatunk. Ha nincs téma ötleted, akkor válassz olyat, ami biztos, hogy trendi lesz idén. Ilyenek például a trópusi hangulatú növények, a zöld (minden mennyiségben), az absztrakt formák, a retró színek, mint például a mély narancs vagy a terrakotta. A bónusz pedig minden, ami csillagos, univerzumos, mélykék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A NATO kiberegyüttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával

ked jan 18 , 2022
A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében – jelentette be Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára. A főtitkár a közleményben határozottan elítélte, hogy péntekre virradóra ismeretlenek feltörték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát. Megerősítette, hogy a NATO kiberszakértői információt cseréltek a rosszindulatú számítógépes […]
NATO

És még ez is...