Fotótapéta látványos terekhez

consalnet_fali-poszter-a-erdei-taj-mintaval-a-karpatokban-368x254-vlies-32265-50728A tapéták újszerű, kortárs megjelenítései között kétségkívül előkelő helyet foglal el a fotótapéta. Egy látványos, lenyűgöző fotóval azonban nem csupán modern térélményt tudunk teremteni, hiszen a fotótapéták sokféleségének köszönhetően bármely stílushoz – legyen az enteriőrünk éppen klasszikus, vintázs, vidéki, vagy urbánus, modern vagy hagyományőrző – egy odaillő, jó ízléssel megválasztott fotótapéta segítségével még inkább kiemelhetjük annak egyediségét, az általunk választott stílus és hangulat sajátos atmoszféráját. Nézzük, milyen stílusokhoz, milyen tereket mely fotótapéta illik!

Mesés falak, lenyűgöző térhatás, olyan, melynek segítségével kiléphetünk a megszokott klisékből – ez mind elérhető kilépés a megszokottból – ez mind-mind elérhető egygyönyörű óriásfotó, fotótapéta betervezésével a helyiségbe.

Egy jól megválasztott fotótapéta segítségével ugyanis nem csak hangulatot, színeket, de különleges térélményt is varázsolhatunk – ez igazából csakis rajtunk múlik. A fotótapéta mintája, színvilága, hangulata, az általunk választott kép témája, megközelítése, sőt még a képkivágás is rengeteget számít, hogy milyen lesz majd az adott belső tér érzete, atmoszférája. Hiszen, egy óriásfotó képes akár megnyitni a teret – ez különösen jól jön, egy kisebb, szűkösebb szobában, helyiségben.

01 fali poszter 3d hatasú folyosó mintával 368x254 vlies

De ha nincs ötletünk, például egy nappali vagy hálószoba berendezésének harmonikus színeit, színpalettáját illetően – akkor a fotótapéta erre is remek inspirációt tud nyújtani: keressük meg és alkalmazzuk a szobába betervezendő anyagok, a különböző lakástextilek és dekorációs elemek közül is azokat, melyeken az általunk kiválasztott tapéta mintájában fellelhető árnyalatokat látjuk visszaköszönni. Így az enteriőr minden bizonnyal harmonikus és esztétikus lesz.

02 fali poszter barna stilizált hegyvonulat mintával

Szerencsére ezt a sok pozitívumot, a tágasabb, légiesebb élményt nem csak a modern életterek kiváltságaként élvezhetjük: cikkünkben most arra hozunk példákat, hogy vajon a különböző stílusokba hogyan illesszünk be egy szép óriásfotót, és milyen mintaléptékkel, milyen hangulattal, színvilággal érdemes kiemelni az adott stílusú élettér sajátosságait?

Fotótapéta egy klasszikusan elegáns nappaliba, hálószobába

Faliposzterünk persze nem csak a klasszikus értelemben vett fotótapéta lehet, hanem egy elegáns grafika, nonfiguratív vagy stilizált alkotás is. Akár egy ilyen absztrakt toll mintás faliposzterrel is elegánssá tehetjük a modern-glamour vagy fiatalos, skandináv stílusban megtervezett hálószobát, nappalit.

03 absztrakt fehér tollhatású fali poszter

Fotótapéta vintázs stílusú helyiségekbe

A kézi grafika, kézzel rajzolt ceruza hatás fekete fehér árnyalatban szintúgy fel tud dobni egy falat, legyen az bármilyen stílusú! Vintázs helyiségekbe, retro székek vagy bőr ülőgarnitúra mellé igazán remek választás egy ilyen rajzolt hatású fotótapéta tájkép, városkép – de a bájos apróvirágokkal sem lövünk itt mellé.

04 fekete fehér trópusi fali poszter rajzolt stílusban

A romantikus álmok is életre kelnek egy odaillő fotótapétával

A gyönyörű rózsákat, pünkösdi rózsát ábrázoló fotótapéta különlegességekkel ne csak a francia vintázs terek díszíthetők stílusosan, hanem bármely modern női háló vagy nappali is! Az óriási virágminták a természetkedvelőket, a romantika híveit, vagy a nőies, feminin terek megszállottjait éppúgy lázba hozhatják.

05 fali poszter rozsaszin bazsarózsa mintával 368x254 vlies

Glamour terekhez előkelő és drámai óriásfotót is választhatunk!

Akár glamour, akár urbánus, loft, vagy bármilyen más modern, kortárs tér előkelő fali dísze lehet egy absztrakt, különleges hátteret ábrázoló fotótapéta. Ha a sötét, enyhén csillámos, vagy fémes effektekkel díszített változatok közül választunk, akkor a drámai, különleges összhatás még inkább fokozható.

06 fali poszter fekete sárga színben geometrikus mintával 368x254 vlies

Fotótapétával a modern minimál enteriőr is otthonosabbá válhat

Ma már a minimál sem annyira minimál: a rideg, hófehér falakat és bútorokat, az éles és szögletes berendezési elemeket kellemesen lágyíthatjuk natúr, meleg fahatású felületekkel, illetve bármilyen organikus látvánnyal.

Modern korunk embereként – pláne a nagyvárosokban élők – több időt töltünk a négy fal között, mint amennyi az ember számára egészséges lenne, s erre az elmúlt egynéhány év kényszerű bezártsága még inkább rátett egy lapáttal. Nem véletlen, hogy az új enteriőr trendekbe is begyűrűzött az organikus minimál, amikoris a minimál stílus letisztult puritánságát a természetből vett formákkal, színekkel, textúrákkal igyekszünk lágyítani, otthonosabbá, kellemesebbé, élhetőbbé tenni. Erre egy gyönyörű tájkép, egy fákat, leveleket, lombokat vagy erdőt ábrázoló természet témájú fotótapéta tökéletes alternatívát nyújthat!

07 nyírfa erdei mintás fali poszter

Loft vagy indusztriális belső teret tervezel? Akkor válassz textúrát, egy élethű óriásfotó formájában!

Ilyen lehet például a téglafal vagy betonfal hátterek élethű megjelenítése, de gyönyörű óriásfotó posztereket találunk egy farakás, egy deszkázott fal, vagy bármilyen más kőhatás, mosott, koptatott felületek autentikus, szinte kézzelfoghatóan valóságos megjelenítéséhez.

08 betonfal hatasú fali poszter

High-tech térélmény is teremthető, vagy fokozható egy lenyűgöző fotótapéta háttér segítségével

Akár az ezüstös, modern háttereket, akár valami egészen különleges, filmekbe illő látványt keresünk is – egy jó fotótapéta elkalauzol bennünket egy egészen futurisztikus világba. Akár még az űrbe is – ha egy ilyen, űrhajó belsejét megelevenítő hátteret választunk.

09 vlies fali poszter kamasz szobába sci-fi űrhajós látkép mintával 368x254 vlies

Fiatalos, menő terek fotótapéta háttérrel

Nagyon menő lehet akár egy ilyen feliratos, utcai hatást keltő beton vagy graffiti hátfal is az ágy mögött vagy akár a nappali térben – ha kamasz szobát készülünk berendezni, vagy épp mi magunk vagyunk ennyire fiatalos, bohókás lelkületűek. Egy ilyen fotótapéta azonnal vonzza a tekintetet, és menő hellyé változtatja még a legegyszerűbb, legpuritánabb szobát, helyiséget is!

10 fali poszter betonfal hatással 368x254 vlies

Ha szeretnéd elkápráztatni magadat, a családot és a vendégeidet – akkor érdemes a fotótapéta mellett döntened, melyből az elképesztően sokszínű kínálatnak köszönhetően bármely elképzeléshez, stílushoz megtalálhatod a megfelelőt a fotótapéta webáruház kínálatában. Sőt, akár még egyedit is kérhetsz: jó minőségű fotódból – amennyiben az megfelel a nyomdai paramétereknek – elkészítjük a kívánt méretre egyedi óriásposzteredet!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tavaly 1296 tonna e-hulladék került a feldolgozókhoz a MediaMarkton keresztül

vas máj 1 , 2022
Tavaly 1296 tonna e-hulladék került a magyar háztartásoktól a feldolgozókhoz a MediaMarkt üzlethálózatán keresztül – közölte a MediaMarkt. Kiemelték, a leadott berendezések anyagösszetételének 76 százaléka nyersanyagként hasznosult újra, a káros összetevőket eltávolították és ártalmatlanították. Részletezték, hogy az 1296 tonna össztömegű berendezés hetven százalékát hűtőgépek és háztartási nagygépek tették ki, 14 […]
elektronikus hulladék

És még ez is...