Miért ne felejtsd el pótolni a vitaminokat?

patikatt.huMinden gamernek fontos a maximális kényelem, ami biztosítja, hogy tökéletesen a játékra tudjon koncentrálni. Az ergonomikus kialakítású gamer szék elengedhetetlen, de mellette az egér, a billentyűzet vagy nem utolsósorban a szemüveg is lényeges lehet.

A praktikus és komfortos gamer kiegészítők elősegítik a hatékonyságukat, azonban nem szabad elfeledkezni az egészséges életmódról sem. Szükség van a rendszeres mozgásra, a megfelelő táplálkozásra, illetve arra is, hogy tartózkodjanak sokat a szabad levegőn is.

Esetükben fokozottan ügyelni kell az elegendő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok bevitelére, amit a Patikatt.hu immunerősítőinek kínálatából is be tudnak szerezni. Még csak fel sem kell kelniük a játék mellől, csak amikor megérkezik a futár a csomaggal.

Miért fontos a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag?

A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek a szervezet számára, de sok esetben a táplálkozás nem fedezi a szükségletet. A vízben oldódó vitaminokat folyamatosan pótolni kell, mivel nagy részük távozik a szervezetből a vizelettel. A zsírban oldódó vitaminok állandó jelenlétéről is gondoskodni kell, illetve arról is, hogy rendelkezésre álljon a tárolásához szükséges zsír is a szervezetünkben.

Vannak esetek, amikor elengedhetetlen a táplálékkiegészítők szedése, mert elégtelen a bevitelük, vagy esetleg valami akadályozza a felszívódásukat. Az ásványi anyagok nagymértékben hozzájárulhatnak a vitaminok jótékony hatásainak kifejtéséhez, tehát ezek is nélkülözhetetlenek a test számára.

Az immunrendszer erőssége meghatározó az egészségünk szempontjából

Az egészséges szervezet működése tökéletes, megvédi önmagát a betegségekkel szemben. Ha veszélyt észlel, még bizonyos sejteket is képes regenerálni. Ezeket a feladatokat az immunrendszer segítségével tudja elvégezni, amennyiben az kielégítően működik.

Ha azonban legyengült, akkor ledöntik a lábáról az embert a kórokozók, a betegségek. Az erős immunrendszer segít abban is, ha esetleg mégis elkaptunk valami betegséget, hogy könnyebben és gyorsabban gyógyuljunk meg.

A mai élelmiszerek sajnos nem tartalmaznak már annyi vitamint és ásványi anyagot, mint régen, így az sem biztos, hogy elég lesz sok zöldséget és gyümölcsöt megenni. Ha pedig nem is fogyasztunk túl sok egészséges élelmet, akkor mindenképpen szükség lehet a jó minőségű táplálékkiegészítők használatára.

A természet gyógyító ereje

A gyógyszertárakban kapható immunerősítők, vitaminkészítmények optimális mennyiségben tartalmaznak a szervezet számára fontos anyagokat. Külön is kaphatók az egyes vitaminok, de hogy pontosan melyikre van szükségünk, az több dolognak is függvénye. Orvos vagy gyógyszerész tanácsa is sokat segíthet annak eldöntésében, hogy pontosan mely anyagokat kell pótolni.

Ha pedig engedi az időd és van hozzá kedved, menj ki néha a természetbe is! Egy erdei séta, a friss levegő illata, a füledben csengő madárdallamok fantasztikus hatással lehetnek a közérzetedre, az egészségedre is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Most jó egészségügyi innovációval foglalkozni

sze ápr 17 , 2024
ShareTweetPinShareA Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozik az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Health (EIT Health) hálózatához, hogy elősegítse a jövőbemutató egészségügyi innovációk sikeres piacra lépését Magyarországon és Európában. A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző NIÜ partnerséget kötött az EIT Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása […]

És még ez is...