Annyi a Start programnak

Jónás László, Design TerminalVéget ért a Nemzeti Tehetség Program keretében tavaly meghirdetett, fiatal vállalkozóknak szóló Start program.

A Start program a képzéseken és az anyagi segítségen túl azzal is hozzájárult a kezdő vállalkozást indító fiatalok sikeréhez, hogy a résztvevőket új ismeretekkel gazdagította, és segített olyan kapcsolatokat építeni, amelyek a későbbi építkezés során értékesek lehetnek. Jónás László, a Design Terminal ügyvezetője abban bízik, hogy a mentorálás ideje alatt a fiatalok hasznos ismeretekkel gyarapodtak, és ezzel el tudnak indulni azon az úton, amit választottak maguknak. Jónás szerint a program másik nagy értéke az a közösség, ahová a pályázók bekerülhettek. Vállalkozóvá válni nem egyszerű, de sokkal könnyebb olyan közegben, amelynek tagjai bátorítják egymás kezdeményezéseit – hangsúlyozta.

A Start programot 2022 tavaszán hirdették meg először, a második kiírásra december 20-ig pályázhattak technológiai alapú szolgáltatás- és termékötletekkel a 18 és 35 év közötti fiatalok. A szervezők egészségügyi és szociális, közösségi célú, illetve zöld megoldásokat vártak a jelentkezőktől. A nyolchetes mentorálási-képzési időszakban húsz csapat vehetett részt, ők bruttó három-három millió forintot is kaptak az ötleteik megvalósítására. A programot a Nemzeti Tehetség Központ bonyolította le a Design Terminállal együttműködve.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Van amiben első volt a Huawei tavaly Európában

vas ápr 2 , 2023
A kínai infokommunációs óriáscég, a Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmi kérelmet Európában az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) 2022-es szabadalmi indexe szerint. A társaság közleménye szerint a vállalat a harmadik egymást követő évben vezette a rangsort, összesen 4505 szabadalmi kérelemmel. Ez közel 30 százalékkal több a sorban második dél-koreai LG által benyújtott […]
Huawei

És még ez is...