Hulladékcsökkentés az építési területen

sittkontener.huEgy kivitelezési munka során jellemzően nagyobb mennyiségű hulladék, építési törmelék keletkezik, így jogosan merül fel a kérdés, hogy miként lehet ennek a mennyiségét csökkenteni?

Ha már minimalizáltuk a keletkezett hulladék mennyiségét, akkor fontos az is, hogy tisztában legyünk a konténer szállítás esetén a lehetőségekkel. Jellemzően különböző méretű konténerek állnak az ügyfelek rendelkezésére (4m3, 5m3, 6m3 és 8m3 konténerek), illetve bérelhetőek hagyományos és lenyitható oldalfalú konténerek is. Utóbbi nagyban megkönnyíti a pakolást, hiszen egyszerűen csak be kell talicskázni az építési törmeléket. Bejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy miként lehet csökkenteni a hulladék mennyiségét az építkezésen, vagy épp a lakásfelújítási projekt alatt.

Tervezés

A projekt vezetőjeként az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megfelelően tervezzük meg az egész munkát, a lehető legpontosabb számításokkal, legkevesebb hibával, melynek az egyik eredménye a lehető legkevesebb hulladék is. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a felhasználni kívánt anyagok mennyiségét megfelelően terveztük meg, ne vásároljunk plusz mennyiséget semmiből sem. Kísérjük figyelemmel folyamatosan a már megvásárolt anyagok mennyiségét, csak akkor vegyünk újabbat ezekből, ha valóban szükséges. A munkaterületen mindig legyenek kihelyezve plusz zsákok is, amiben van lehetőség a hulladékok szelektív gyűjtésére. Például a csomagolóanyagokat, melyek jellemzően papírból és műanyagból vannak, ne a sittes konténer mélyére dobjuk, hanem a gyűjtés után a megfelelő lerakatba szállítsuk. Ha pedig ezekből tetemes mennyiség keletkezik például egy nagyobb építkezés során, lehetőség van a multiliftes konténer bérlésére is a könnyű hulladékok számára.

Felújítás a bontás helyett

A részleges bontás a teljes épületbontás helyett jó megoldás lehet, ha az épület egy része megfelelő állapotban van, esetleg jó az elosztás is. Rengeteg anyagot a bontás során újra tudunk hasznosítani, mint például az ajtók, ablakok, téglák, faanyagok, melyek tovább is értékesíthetőek. A részleges bontás és felújítás rövidtávon mindig olcsóbb, mint a teljes épületbontás, gépi földmunka, tereprendezés és a teljesen új építkezés a nulláról.

A jó állapotban lévő anyagok elajándékozhatóak vagy eladhatóak

Mielőtt mindent bedobnánk a konténerbe, előtte gondoljuk át, hogy az anyagok újabb felhasználása, elajándékozása, vagy eladása megfelelő megoldás lehet-e. Gyűjtsük külön azokat az anyagokat, melyek jó állapotban vannak, például faanyagokat, ajtókat, ablakokat. Vegyük fel a kapcsolatot nonprofit szervezetekkel, hogy szükségük van-e ezekre, illetve járjuk körbe az eladási lehetőségeket is. Így kevesebb hulladékot kell elszállíttatnunk, kisebb vagy kevesebb konténerre lesz szükségünk, amivel már rögtön pénzt is spóroltunk.

Konténer az építési törmelékeknek

Ha már minden hulladék sorsa eldőlt, mindent újrahasznosítottunk, eladtunk, elajándékoztunk, akkor is egészen biztosan marad annyi hulladék, amihez a sittszállítás megfelelő megoldás lehet. Becsüljük meg a projekt során keletkező hulladékot, vegyük fel a kapcsolatot egy megbízható konténer szállító céggel és már indulhat is a munka!

Elérhetőségeink:

Web: https://sittkontener.hu/

Telefon: +36-70-368-58-24


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jogszerűen juthatnak prepaid sim-kártyához az Ukrán menekültek

sze márc 9 , 2022
Egy friss veszélyhelyzeti kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon-szolgáltatók úgy lássák el a menekülőket előre fizetős sim-kártyákkal, hogy azok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Több mobilszolgáltató jelezte, hogy előre feltöltős sim-kártyákat osztana az Ukrajnából menekülőknek, ám a kezdeményezésük azzal a biztonsági kockázattal jár, hogy a megsegítettek beazonosíthatóságának hiányában a kártyák rossz […]
sim-kártya

És még ez is...