Milyen állásokat kínálnak fel nekünk Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében?

nyiregyhazaallas.huNyíregyháza egy elég nagy város, s nem meglepő, hogy itt összpontosul a vármegye élete. Rengeteg üzlet, áruház található a térségben, amely a bevásárlás, valamint az álláskeresés szempontjából egyaránt hasznos. Az ilyen áruházak ugyanis nagyon sok ember számára biztosítják a megélhetést. Az irodai, IT és háttérmunkálatok mellett az áruházi pozíciók is adottak.

A következő cikkben most megtudhatjuk, hogy milyen feltételei vannak a különféle áruházi munkakörök betöltésének.

Mennyire fontos a végzettség? 

Habár Nyíregyháza nincs olyan nagy, mint Budapest, mégis, a vármegye székhelyeként ezernyi embert foglalkoztat. A NyiregyhazaAllas nyitott pozíciói között szép számban találkozhatunk áruházi munkakörökkel is. De milyen végzettséget igényelnek az efféle munkák?

Az áruházi feladatok elvégzéséhez nem kell komoly bizonyítványt felmutatni, mivel lényegében betanított pozíciókról beszélünk. Sokan általános iskolai végzettséggel is tökéletesen el tudnak helyezkedni ezen a területen.

Számos munkahely biztosítja a dolgozók számára a továbbképzést, szóval egyszer talán feljebb is juthatunk a ranglétrán. A szakirányú végzettség már alapból megnöveli az esélyeket, plusz a kereskedelmi végzettség megszerzésére ugyancsak lehetőségünk van.

Milyen munkakörök várnak ránk egy áruházban?

A leggyakrabban meghirdetett munkakör a pénztáros. Egy pénztárosnak fogadnia kell a vevőket, illetve a megfelelő kiszolgálásról szintén gondoskodnia kell. Ezenkívül a feladatai közé tartozik még a pénztárgép és a fizetőeszközök kezelése, az akciók, a termékek ismerete, valamint a kasszazárás elvégzése.

Az árufeltöltő pozíció ugyancsak gyakran szembe jöhet velünk az álláskereső portálokon. Ez a munka már elég komoly fizikai megterheléssel jár, viszont előnye, hogy nem kell egy helyben ülni egész nap, nagyobb a mozgásterünk. Árufeltöltőként is tájékoztatni kell a vásárlókat, de természetesen a polcok feltöltése, az áruátvétel, a minőségellenőrzés, a leltározás is a mi feladatunk lesz.

Előnyök és hátrányok

Az áruházi állások nem igényelnek komolyabb szaktudást, nyelvtudást, végzettséget, tehát viszonylag könnyen és gyorsan munkába állhatunk. Az sem utolsó, hogy stabil anyagi hátteret biztosítanak számunkra. Adott még a rugalmas munkavégzést lehetősége, amelyet különösen a diákok értékelnek.

Az áruházi munka ugyanakkor megterhelő lehet, tekintve, hogy egy-egy műszak nagyon hosszúra nyúlhat. Számolnunk kell a több műszakos munkarenddel, illetve hétvégi munkavégzéssel is. Sajnos, nem mindig tudjuk elkerülni a vásárlókkal történő konfrontációt sem.

Nyíregyházán olyan nagy áruházak várják munkatársaikat, mint amilyen a Penny Market, a Spar, a Lidl, az Aldi, a Praktiker vagy a Metro. Böngészhetünk megbízható állásportálokon, illetve ne felejtsük el meglesni az üzletek karrier oldalát sem!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Yettel - Óbudai Egyetem együttműködés

szo márc 18 , 2023
Az Óbudai Egyetem 5G technológiát alkalmazó mobilkommunikációs hálózat kiépítéséről írta alá partnerségi megállapodást a Yettel Magyarországgal, a stratégiai együttműködés keretében oktatás-támogatáson túl munkaerő-toborzási területeken is együttműködik mobiltársaság a felsőoktatási intézménnyel – közölte az egyetem és a mobilszolgáltató. A létrejött stratégiai megállapodás részeként az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusának területén 5G […]
2G, 3G, 4G, 5G internet

És még ez is...