A mosogatógép kiválasztásának és beüzemelésének ideális menete

markabolt.huMa már egyre kevesebb háztartásból hiányzik a mosogatógép. Ez az az eszköz, ami a legtöbb időt és energiát tudja megspórolni, ráadásként a főzés és azt követően a családi együttlét örömét is kellemesebbé teszi a tény, hogy nem várnak koszos edények halmai ránk utána, hiszen a készülék elvégzi helyettünk a munkát.

Hogyan válasszunk megfelelő készüléket?

A Markabolt.hu szabadonálló mosogatógép kínálatában könnyedén rálelhetünk a tökéletes darabra, ráadásul az sem lesz probléma, ha előzetesen nem lett a konyhabútorba betervezve a készülék helye. Ez a legjobb megoldás, amennyiben nem szeretnénk új konyhaszekrényt készíttetni – ami valljuk be, igen komoly összegre rúgna -, ellenben ki akarjuk aknázni a mosogatógép használatában rejlő előnyöket.

Mielőtt fejvesztve beleugranánk a vásárlásba, fontoljuk meg alaposan, hogy mekkora berendezés szolgálná jól ki az igényeinket. 9, 10, 13, 14 vagy 15 terítékes változatok egyaránt rendelkezésünkre állnak, így komoly mozgásterünk van ebben a kérdésben.

Alapvetően két szempontot érdemes mérlegelni. Az egyik, hogy hány fős a család, hiszen ez nagyban meghatározza azt, hogy mennyi edényt fogunk a készülékbe pakolni az egyes étkezéseket követően. A másik pedig az, hogy milyen gyakran főzünk, s eközben általában milyen mértékű edényhalom keletkezik.

Amennyiben többnyire kevesebb koszos edénnyel kell boldogulnunk, észszerűbb döntés a kisebb mosogatógép, hiszen így kevesebb áramot és vizet fogyaszt majd. Ezzel szemben egy nagycsaládnak a nagyobb változat lesz az ideális, hogy mindent bele lehessen pakolni az ebéd vagy vacsora után.

A méret természetesen abból a szempontból is meghatározó lehet, hogy mekkora helyünk van, ahol majd elfér a mosogatógép. Emellett pedig szem előtt kell tartani az olyan tényezőket is, mint például a gép energiafogyasztása. Ha ebben a kérdésben gyengébben teljesít az eszközünk, akkor hiába kedvezőbb a vételára, az áramszámlák kifizetése során végül rosszabbul járhatunk, mint egy drágább modell megvásárlása esetén.

Kicsomagolás

Ha megvettük és haza is szállíttattuk vadonatúj háztartási gépünket, ki is kell azt csomagolnunk, majd üzembe kell helyeznünk. Mielőtt az előbbinek nekilátnánk, mindig ellenőrizzük a csomagolás sértetlenségét. Ez később az esetleges sérülések miatt kiemelten fontos lehet, ezért dokumentáljuk, ha ilyet tapasztalunk. A kicsomagoláshoz nem lesz szükségünk ollóra vagy késre, elegendő követni a rajta látható ábrák egyértelmű utasításait.

Üzembe helyezés 

Miután kiemeltük a hungarocell tálcából a mosogatógépet, valamint eltávolítottuk a rajta lévő fóliát is, nyissuk ki a készülék ajtaját. Benne fogjuk ugyanis megtalálni az üzembe helyezés és a használat szabályait. Kövessük ezeket pontosan, illetve igény szerint látogassunk el a Márkabolt.hu weboldalára, ahol videó is segíti a feladat elvégzését.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyakunkon az európai adattárca

vas máj 14 , 2023
ShareTweetPinShareAhogy gyarapszik a felhasználók kényelmét segítő digitális megoldások száma, úgy növekednek az aggályok is: kinek a kezébe kerülnek, hogyan és mire használják a felhasználók azonosítására szolgáló adatokat. Az internetezők egyre tudatosabbak: nem csak hangzatos válaszokat várnak, hanem garanciákat is arra, hogy adataik nem kerülnek illetéktelen kezekbe. Mindeközben azért azt is […]
Németh Balázs, a K&H Bank innovációs vezetője

És még ez is...