Belefáradtál a folytonos szőrtelenítésbe? Válaszd a lézeres eljárást!

aesthetica.huSzinte valamennyien szembesülünk a szőreltávolítás problémájával, ki többször, ki kevesebb alkalommal, függően attól, hogy milyen típusú a bőrünk és a szőrünk mennyisége. A legtöbben a napi borotválással tüntetik el testük egyes részeiről a felesleges szőrszálakat, mások inkább tartósabb megoldásokban gondolkodnak.

Akár az epilálás vagy a borotválás mellett döntünk, biztosak lehetünk abban, hogy egyszer megtapasztaljuk káros következményüket. Az Aesthetica Orvosi Központ szakemberei éppen ezért a modern lézeres szőrtelenítést ajánlják, mely hatékonyan, akár örökre megszüntetheti a szőrtelenítéssel járó kellemetlenségeket.

Nézzük kicsit részletesebben, hogy milyen egészségügyi problémákat rejt magában a borotválkozás és az epilálás, és miért válasszuk inkább a lézeres beavatkozást!

Az első lépések

Mint bármi, amit az életben először tapasztalunk meg, a borotválkozás élménye is maradandó lehet. A leggyakrabban már kamaszként megtapasztaljuk a szőrtelenítés nehézségeit, hiszen a bőr megfelelő előkészítése nélkül fájdalmas lehet a találkozás az éles pengével.

A tapasztalatlan ember számára a hajlatokban, kényesebb bőrfelületeken végzett szőrtelenítés kínzóan fájdalmas lehet. Ha nem megfelelően alkalmazzuk a szőrtelenítés eszközeit, akkor erős irritációt, sőt gyulladást is tapasztalhatunk a műveletet követően.

A fertőzés veszélyéről

Miután a borotválkozás közben vágott sérüléseket is szenvedhetünk, így elég magas a fertőzés veszélye. A nem megfelelő higiénia, mely adódhat a ritka borotvapenge cseréből, az eszközök tisztításának elmaradásából, nagy kockázatot jelentenek a fertőzések kialakulásához.

A baktériumok és szennyeződések ugyanis könnyen bejuthatnak a nyílt sebekbe, melyek a borotvapenge által vágott területre kerülnek. De az epilálás során is megfertőzhetjük a bőrt, méghozzá a szőrtüszőkön keresztül, a mélyebb rétegekbe juttatva a betegséget. Éppen ezért fontos, hogy mindig tiszta és fertőtlenített eszközökkel kezdjünk hozzá a szőrtelenítéshez!

Hogyan kerülhetjük el a gyulladást?

Mindig tisztítsuk meg a bőrt a beavatkozás előtt és után is! Használjunk borotvahabot a szőrtelenítést megelőzően, a végén pedig kenjük be a felületet bőrnyugtató krémmel! Az erős illatú vagy alkoholos termékek használatát kerüljük!

Az epilált terület még órákkal a kezelés után is piros és duzzadt lehet, így érdemes ilyenkor kerülni az erősebb külső behatásokat, mint a nagyobb forró víz, erős napsütés és a randit is inkább másnapra tervezzük.

Amennyiben nem vagy megelégedve az epilálás vagy a borotválás eredményével, jó megoldás lehet számodra a lézeres szőrtelenítés. A kíméletes beavatkozás néhány alkalom elvégzése után már szinte teljes mértékben eltünteti a szőrszálakat az általad választott testrészeidről. Azok is bevállalhatják a lézeres szőrtelenítést, akik belefáradtak a folytonos szőreltávolításba vagy vágynak az esztétikusabb külsőre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kopott fapadló felújítása házilag? Igen, ilyen egyszerű!

szo okt 14 , 2023
Az újonnan elkészült és a gondosan ápolt régi fapadlók gyönyörűek, a lakások ékei, azonban az idő vasfoga ezeket sem kíméli, így idővel fakulnak, megkopnak, és felújításuk időszerűvé válik. A kopott, fényét vesztett, foltos padló nemcsak csúnya és lehangoló látvány, de rövid élettartamú is lesz, hiszen nincs már meg rajta a […]
festekpalota.hu

És még ez is...