Fontos tudnivalók a legnépszerűbb teafélékről

mmatcha.huA világon az egyik legnépszerűbb és sokak által ismert ital a tea. A forró, aromás frissítő a nap bármely szakában fogyasztható. A japán és kínai kultúrában kiemelkedő szerepet kapott a teaivás ceremóniája, de az angolok szertartásos szokásai is mindenki számára ismertek.

Napjainkban is rengetegen kedvelik a különböző ízű és erősségű teákat, mindenki megtalálja a számára legfinomabb variációt. Az eltérő koffeintartalom, állag és íz mellett egyes teák kifejezetten egészségmegőrző és gyógyító hatásúak.

Az M Matcha által is forgalmazott prémiumminőségű matcha zöld tea nagyon népszerű frissítő ital. Azon teafajták egyike, mely nemcsak finom ízvilággal rendelkezik, hanem rengeteg kiváló tulajdonsággal bír szervezetünkre. Rendszeres fogyasztása mellett immunrendszerünk erősödik, az anyagcsere-folyamatok gyorsítása révén pedig a fogyókúrázók egyik kedvelt itala. De nézzük részletesebben, hogy milyen teafajták a legkedveltebbek.

Fekete tea

A leginkább elterjedt teafajta a fekete tea, melynek oka elsősorban az, hogy ez terjedt el elsőként Európában. A leggyakrabban erjesztéssel készítik el a tealevelekből a forró italt, aminek hatására az íz ugyan karakteresebbé válik, viszont az antioxidáns tartalom csökken. Az oxidációs folyamat miatt a szervezetre jótékony hatást gyakorló elemek ezáltal kevésbé hatnak. 

Ettől függetlenül marad még számos olyan kedvező tulajdonsága a teának, ami miatt érdemes fogyasztani. Ilyen például a koffeintartalom, mely hatására kevésbé leszünk fáradtak, valamint az anyagcsere gyorsítására és a koncentráció javítására szintén használható.

Zöld tea

A fogyókúrázók többsége csodaitalként említi a zöld teát, hiszen fogyasztásával felgyorsul a zsírégetés. Az anyagcsere-folyamatok és a méregtelenítés hatására még inkább beindul. A nagy mennyiségű antioxidáns tartalom a káros szabadgyökök semlegesítésében nagy szerepet játszik, ezáltal pedig csökkenhet a daganatos betegségek kialakulása.

Rooibos tea

A finom ízű rooibos tea népszerűségét annak köszönheti, hogy nem tartalmaz koffeint. Ezáltal azok is bátran fogyaszthatják, akik alvászavarokban szenvednek. Ennek a teafajtának további jó tulajdonsága, hogy kiváló gyulladáscsökkentő. Gyakori fogyasztásával kevésbé valószínű, hogy artritisz vagy csontritkulás alakul ki a fogyasztónál, mert magas a fluorid- és kalciumtartalma.

Matcha tea

A zöld teák közé tartozó matcha teáról azért érdemes külön is említést tennünk, mert amellett, hogy csodás ízvilága van, az egészségre gyakorolt hatása is többféle. Az egyik leginkább kedvelt tulajdonsága, hogy a koffeintartalma akár hat órán keresztül tartós energiaszintet biztosít, ellentétben például a kávéval, mely csak egy lökést adva élénkít.

A matcha tea leveleinek teljes körű felhasználása biztosítja, hogy a növény összes hatóanyaga benne marad az elfogyasztott forró italban. A matcha antioxidáns bomba, így jó hatással van az immunrendszer védelmére, az anyagcserére, sőt az öregedési folyamatot is lassíthatja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magas minőségű konyhai eszközök a mindennapokban

ked júl 11 , 2023
Napjaink egyre inkább égető környezetvédelmi problémái mindig számos kérdést felvetnek. Tonnaszámra emelkedik a hulladék mennyisége világszerte, és folyamatosan előtérbe kerül a műanyag, mint alapanyag szerepe. Nem kérdés, hogy a fémen kívül a műanyag az egyik legidőtállóbb alapanyagunk, ugyanakkor a hulladékok nagy aránya is ez. Felvetődik a kérdés, hogy mi akkor […]
curver.hu

És még ez is...