Tippek a kényelmes tavaszi cipő választásához

borgo.hu női szandálLehet, hogy nem gondolnánk, de nagyon fontos a megfelelő tavaszi cipő kiválasztása. Amellett, hogy érdemes ügyelni a kényelemre, figyelembe kell venni az egészségügyi kockázatokat. A nem megfelelő lábbeli ugyanis kockázatokat hordoz magában, hiszen ortopédiai gondokkal járhat és mozgásszervi problémákat okozhat. Nem beszélve azokról a dolgokról, amelyek már amúgy is jelen vannak az életünkben, mint a gyúkszem, a bokasüllyedés vagy éppen a gerincbetegségek.

Ebben a cikkben tippeket osztunk meg, olyanokat, amelyek megkönnyíthetik a megfelelő cipő kiválasztását.

A méret a lényeg

Mindenekelőtt legyen megfelelő a méret, ne legyen se túl hosszú, se túl rövid. Az ideális változat a nagylábujjaknál körülbelül 7 mm-rel hosszabb. Amikor hegyes orrút választunk, akkor nagy a kockázata annak, hogy eldeformáljuk a lábujjakat. Érdemes tehát a lekerekített, a láb természetes formájához alkalmazkodó típust előnyben részesíteni.

A Borgo.hu Tamaris cipői között bőven akad olyan kivitel, amely járáskor és álláskor is kényelmes viseletet biztosít. Mivel a terhelés kétharmada a sarokra, egyharmada pedig a talp első részére esik, ezért sem mindegy, hogy milyen az adott lábbeli. A túl magas sarok miatt a súlypontunk előrecsúszhat, a harántboltozat terhelődik. Ellenben a laposabb talppal készült darabokkal, amelyeknél a súly a talp közepére tevődik át. Járáskor semmi nem akadályozza a lábat a talajjal való ütközésben.

Tartás és rugalmasság

Annak érdekében, hogy elkerüljük a bokaficamot és stabilan járhassunk, mindig olyan cipőt vegyünk, amely nemcsak a saroknál, hanem a bokánál is tart. De mindenképpen figyeljünk rá, hogy ne legyen túl szoros, az ujjakat hagyjuk szabadon, valamint nézzük meg a lábfejünket, ami véletlenül se csúszkáljon a cipőben. Főleg tavasszal, amikor már gyakran zokni nélkül közlekedünk.

A rugalmas és hajlékony talpkialakításra nem csak a gyerekeknek van szükségük. Ha egy modell komfortos, akkor a talajjal való érintkezéskor tompítja a rezgést, egészségesen tarthatja a lábakat. A keményfa és a műanyag talp helyett tehát nem árt előnyben részesíteni a gumitalpat, ami nem túl puha, de nem is túl kemény. Fontos, hogy a vékony szandálok fájdalomhoz vezethetnek, főleg az Achilles-ín területén.

Milyen anyagból készüljön?

Végül, de nem utolsósorban mindenképpen fontos szempont az anyaghasználat. A láb befülledése, valamint a gombásodás kerülendő, amiben a minőségi és jól szellőző anyag sokat segíthet. Ez lehet bőr vagy vászon, főleg a bélés terén fontos, hogy ezeket keressük. A műanyag és a műbőr ugyanis egyáltalán nem szellőzik, ráadásul még a láb formájához sem igazodik megfelelően. Ezek a típusok gyakran szorítják a talpat, a lábat, összenyomják az ujjakat. Néha-néha jók lehetnek, de egész napos hordásra egyáltalán nem javasoltak. Jobb befektetni egy drágább és jobb minőségű lábbelibe, amiben egész nyáron jól érezhetjük magunkat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar bankok és a banki szolgáltatások minősége Magyarországon

csü ápr 11 , 2024
ShareTweetPinShareA modern világban a bankok és a banki szolgáltatások szerepe kulcsfontosságú. Ezek az intézmények nem csak az egyéni pénzügyek zökkenőmentes kezelését teszik lehetővé, hanem a gazdaság egészének stabilitásában is meghatározó szerepet játszanak. Ahogy a technológia fejlődik, úgy válnak egyre kényelmesebbé és elérhetőbbé a különféle banki szolgáltatások, amelyek ma már nem […]
Magyar bankok

És még ez is...