Válassz napvitorlát az elképzeléseidnek megfelelően!

napvitorlawebshop.huA napvitorlák az utóbbi évek legdivatosabb árnyékolói, amelyet sokoldalúságuk, tetszetős megjelenésük és könnyű telepíthetőségük miatt sokan választanak nemcsak a lakosság körében, hanem a vendéglátásban is.

Különféle tulajdonságokkal rendelkező anyagokból készülhetnek, így a napvédelem mellett esőálló kivitelben készült darabokat is vásárolhatsz, ha a teraszt minden időben használnád. Színekben és méretekben is számtalan lehetőség közül választhatsz, ezáltal egyedi megjelenést adhatsz az erkélynek, terasznak, kertnek. Milyen anyagok állnak rendelkezésre, melyikre mi jellemző?

Dekoratív napvitorlák mindenhová

A teraszok árnyékolására számtalan módszer létezik, ki-ki ízlésének és a pénztárcájának megfelelően választhat közülük, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van rá. Hogy vízálló vagy vízáteresztő napvitorla lesz-e a megfelelő, azt az igényeid szabják meg, mindkét típusból választhatsz.

Ma már nemcsak a magánházaknál megszokott látvány, de játszótereken, strandokon, vízpartokon és éttermek, kávéházak teraszain is egyre gyakrabban alkalmazott megoldás. Sokak tetszését elnyeri esztétikus megjelenése, kreatív alakíthatósága, valamint kiemelhetően kedvező ára.

Miből készül a napvitorla?

Napvitorlákat ma már akár a hipermarketekben is beszerezhetünk, azonban ha tartós darabokat szeretnénk, érdemes szaküzletben vásárolni. A professzionális napvitorlák időtálló, strapabíró, különböző anyagsűrűségű HDPE szövetből készülnek, kiszűrik a káros UV-sugarakat, szélállóak.

A hagyományos, lég- és vízáteresztő napvitorlák anyaga 200 g/m2 anyagvastagságú, apró hézagos szövésű HDPE szövet, ezzel szemben a vízálló árnyékolók 180 g/m2 anyagsűrűségű poliészterből készülnek. Utóbbiak teljesen vízzáróak, nem engedik át a csapadékot – kis szivárgás csak a varrásoknál lehetséges -, így nyári zápor és zivatar alkalmával is szárazak maradhatunk alatta, nem kell csapot-papot hátrahagyva berohanni a házba.

Viharos szélben azonban ezeket sem tanácsos kifeszítve hagyni. Telepítésüknél ügyelni kell azonban, hogy enyhe lejtéssel rögzítsük, különben megáll rajta a víz, ami túlterhelheti, károsíthatja az eszközt. Szakszerű rögzítés és használat mellett a gyártók és forgalmazók 24 hónap garanciát biztosítanak.

Változatos, kreatív megjelenés

A napvitorlák nagy előnye például a napernyőkkel szemben, hogy bármekkora terület és bármilyen formájú felület árnyékolását megoldhatjuk velük, ugyanis korlátlanul egymás mellé sorolhatók a három- és négyszög formájú darabok. Színekben nagy választékot kínálnak, így kreatív árnyékoló alkotások készítésére is alkalmasak.

A napvitorlák nagyszerűen használhatók erkélyek, teraszok, kertek, medencék, gépkocsibeállók, ablakok, falfelületek, játszóterek, homokozók, de akár szűkebb utcák, kisebb terek árnyékolására is. Légies és könnyed megjelenésüknek köszönhetően rendkívül dekoratívak, minden időben nagyszerűen használhatóak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan állíthatjuk a technológiát a saját oldalunkra, ha takarításról van szó?

szo jan 20 , 2024
ShareTweetPinShareTermészetesen rengeteget változott a takarítóeszközök, -gépek és -szerek világa az idő múlásával, hiszen a különféle fejlesztések, a technológiai fejlődés nem maradt észrevétlen ezen a területen sem. Persze az otthoni körülmények közötti takarítás is sok felszerelést és korszerű gépeket igényel, ám igazán a nagyobb intézmények, bevásárlóközpontok és közintézmények, irodaházak adják fel […]
higienia.net

És még ez is...