Mire van valóban szükséged a babaszobában?

BubbalandA babavárásnak egy izgalmas és imádnivaló szeglete a leendő babaszoba tervezgetése és elkészítése. Az ember azonban csak kapkodja a fejét, hogy mennyi mindenre van szükség ahhoz, hogy egy babaszoba elkészülhessen és kicsik és nagyok is jól érezhessék magukat benne.

Ide egy kép, oda egy falmatrica. Ezen a falon tapéta vagy festés legyen, amoda meg szőnyegek kerüljenek. Hozzunk be sok növényt, akkor jobb lesz a levegő, vagy ne, inkább vigyük ki, mert így túl sok lesz a pára és biztosan megjelenik a penész. Rendben, akkor jöhetnek a bútorok, jaj, ez túl sok lesz, el se férünk idebent. Egyáltalán mekkora hely kell a picinek?!

Ugye mennyi kérdés és eltérő tanács? Most mi is hozzátesszük a miénket, de nyugalom, mi a te döntéseidet próbáljuk meg segíteni.

Milyen a jó babaszoba?

A jó babaszoba harmonikus és ami még fontosabb, hogy tetszik nektek! A babaszoba lehet pasztellszínű, lehet fehér vagy lehetnek benne intenzív színek – a lényeg, hogy barátságos és kedves legyen. A babaszoba lehet minimalista, skandináv, vintage, vidám vagy egyszerűen csak bájos, a lényeg mindig ugyanaz marad, hogy ti magatok töltitek be szeretettel, kalandokkal és élettel.

Néhány praktikus tanács a tervezgetéshez

Hogyan lehetnek egymással harmóniában a színek és a bútorok? “A kevesebb néha több!” elvét alkalmazva az erősebb, vidám színeknek is helye lehet a szobában, szembemenve a ma divatos trendekkel.

Arra érdemes figyelned, hogy ebben a szobában nemcsak játék és kacagás, hanem pihenés és alvás is lesz, de ezen felül sem árt némi harmónia, ezért ne ess túlzásokba. Mire gondolunk? Például arra, hogy ha színes bútorokat és kiegészítőket választasz, akkor nem kell még a falakon is harsognia a színeknek.

Ha imádod a visszafogott, ma divatos hangulatot, akkor egy-két szín kiemelése mellett a halvány, visszafogott árnyalatok vagy a fehér lesznek ideálisak.

Gondolj a világításra is! Jól jön a rendes nagy lámpa mellett valami lágyabb, tompított fény vagy éjjeli fény is, ha éjjel a szoptatásnál nem szeretnél vaksötétben tapogatózni. Ráadásul a kicsik is igényelni szokták előbb vagy utóbb.

A szekrény sokféle lehet, kezdetben nincs túl sok tárolni való. Akár a szoba egy elfüggönyözött sarkába is tehettek néhány polcot vagy egy komód is elég lehet, de praktikusak a szoba sarkába elhelyezett szekrények is.

A központi kérdés általában az ágy szokott lenni. A bölcsőt imádni szokták a picik, de csak fél éves korig jó. A rácsos ágy, főként akkor, ha állítható és alakítható, nagyon hosszú időn át szolgálhat titeket. Eleinte azonban előfordulhat, hogy inkább a közeledben, az ágyad mellett szeretnéd tudni a kicsit.

Akárhol is altatod, a Bubbaland.hu babafészke hasznos társ: a kicsik gyorsabban alszanak el benne és nyugodtabban alusszák át az éjszakát a biztonságérzést fokozó fészekben. A jól megszokott illat és érintés is mindenhová elkísérhet titeket, így vele az utazás, nyaralás is könnyebben, békésebben kivitelezhető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A német kormány informatikai támadások miatt tiltakozott Moszkvánál

ked szept 7 , 2021
A német szövetségi kormány nyomatékosan felszólította az orosz kabinetet, hogy haladéktalanul állítsa le a Németország biztonságát és a demokratikus választásokat veszélyeztető informatikai támadásokat. Andrea Sasse, a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben, a kormányszóvivő hétfői tájékoztatóján elmondta, hogy a szeptember 26-ai szövetségi parlamenti választáshoz közeledve egyre gyakrabban tapasztalnak Bundestag-képviselők és tartományi parlamenti […]
ZX-81

És még ez is...