Technológiai fejlesztések az online élő fogadásnál

sportA digitális élő fogadás színre lép

A sportfogadás nagyon hosszú múltra tekint vissza. Amióta az emberek sportolnak, gyakorlatilag azóta próbálják a fogadók megtippelni a sportrendezvény eredményét és ezt összekötik egy nyereményt biztosító szerencsejátékkal. A fogadás hosszú évtizedeken keresztül kísérte a sporteseményeket, de a digitális korszak beköszöntéig egy helyi tevékenységnek számított. A digitális világ megjelenésével azonban minden megváltozott és a sportfogadás globálissá vált. Azóta tovább fejlődött és számos új megoldás jelent meg a fogadók számára. Az új technológia nemcsak felgyorsította a fogadást, hanem számos új lehetőség is megjelent, mint például az élő fogadás. Sok egyéb funkció manapság nem lenne lehetséges, ha az online fogadóirodák nem alkalmaznák a modern technológiát.

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a sportfogadóknak sokkal jobb és élvezetesebb élményben van részük, és még talán észre sem veszik, hogy milyen nagy hatást gyakorol a modern technológia a fogadási élményre. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy milyen technológiai újítások járultak hozzá jelentősen az online sportfogadás és az élő fogadás fejlődéséhez!

Mobiltelefonos alkalmazások

A mobiltelefonok megjelenése felgyorsította a digitális világ fejlődését. A fogadók gyakorlatilag a világon bárhonnan és bármikor fogadhatnak az általuk kiválasztott sporteseményekre. Először letöltik az alkalmazásokat a mobiltelefonjukra a kedvenc sport könyvtárból és akkor használják, amikor csak akarják. Az alkalmazások által nyújtott sportfogadás számos vonzó és hatékony funkciót biztosít, mint például a napi 24 órás és heti 7 napos keresztüli tájékoztatást, értesítéseket a kivételes és vonzó ügyletekről. Egy teljesen új kényelmet biztosít a fogadóknak, mert a mobil alkalmazások lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabják a fogadásukat.

Mobiltelefonos hálózat

Minden új mobiltelefonos hálózat valamilyen új fejlesztést hoz az online sportfogadás világába. A 4G, azaz a negyedik generációs mobilhálózat sok számítógépen elérhető funkciót mobiltelefonokon és okostelefonokon is elérhetővé tett. Ezt követően beléptünk az 5G, azaz ötödik generációs mobilhálózat világába, amely létrehozta azt a hálózatot, amit jelenleg is használunk. Az új hálózat számos remek funkcióval rendelkezik. Összehasonlíthatatlanul gyorsabb letöltési sebesség és nagyon rövid, néhány milliszekundumos késleltetés a több tíz ms-os késleltetésű 4G hálózathoz képest. A sportfogadás modern funkciói, amelyek gyors adatátvitelt igényelnek sokkal, mint például az élő fogadás sokkal gördülékenyebben mennek végbe.

Internetes fizetési módszerek

A legtöbb online bukméker számos fizetési módszert biztosít az ügyfeleknek. Ezek a fizetési módszerek a modern technológia nélkül nem jöhettek volna létre. A hitelkártyás vagy a bankkártyás fizetések és a banki átutalás mellett számos új fizetési módszer is megjelent, mint például az elektronikus pénztárcák, ahol a fogadók például a befizetéseket és kifizetéseket kriptovalutákban végezhetik el. A PayPal az egyik legismertebb elektronikus fizetési módszer, amely tulajdonképpen egy az elektronikus kereskedelemben használnak elsősorban. A fizetési rendszer rendkívül rugalmas, mert semmilyen extra költséggel nem jár és bármikor vissza lehet igényelni a költségeket.

Hogyan változtatta meg az új technológia az élő fogadást?

Az élő fogadás különösen népszerű változata a fogadásnak, mert rendkívül izgalmas és fordulatos. Az élő fogadás legnagyobb előnye az, hogy a fogadó élőben követi a játékot és az általa választott megfelelő időpontban adja le a fogadását a játék kimenetelére. A mobilalkalmazások az élő fogadások területén is rendkívüli sikereket mutattak fel. A mobiltelefonok és okostelefonok nagyobb kényelmet, sebességet és jobb felhasználói élményt biztosítanak, mint az asztali számítógépek. Az élő fogadásnál az egyik kulcsfontosságú tényező az, hogy milyen gyorsan jutnak hozzá a fogadók az adatokhoz. A modern adatátviteli technológia nagy mennyiségű adatot képes nagyon rövid idő alatt továbbítani a fogadóknak, és ezáltal a fogadó nagyon gyorsan hozhatja meg a döntését. A legújabb technológia a felelősségteljes szerencsejátékot és sportfogasát is támogatja. Számos funkciót építettek be a szolgáltatók a fogadásba, hogy segítsék az ügyfeleket a helyes játékmód megtalálásában. Az ilyen funkciók például korlátozhatják a felhasznált pénz mennyiségét, vagy inaktiválhatják a fogadó számláját. Bizonyos esetben a fogadó számlájának végleges törlése is felmerülhet, ha a fogadó tartósan és visszaeső módon képtelen felelősségteljes fogadásra.


A szerencsejáték a legtöbb ember számára a szórakozás egyik formája. Azonban vannak olyanok, akiknek veszélyt jelenthet. A mértéktelen játék játékfüggőség kialakulásához vezethet, amelynek számos negatív következménye van. A felelős játékos csak annyit költ szerencsejátékra, amennyit megengedhet magának, hiszen tudja, hogy a nyerés a véletlen műve, és nem létezik biztos szisztéma. Akkortól tekintünk betegnek egy játékost, amikor a túlzásba vitt szerencsejáték már életviteli problémákat okoz, tehát hátráltatja a munkát vagy a tanulást, rombolja a családi kapcsolatokat. Magában a játékban pedig az jelzi a függőséget, ha az illető már nem tudja kontrollálni, mennyi idejét és pénzét viszi el ez a tevékenység. A játékfüggőség súlyos betegség, aminek a kialakulásához genetikai tényezők és a személyiség különböző jellemzői is hozzájárulnak.

Hova fordulhat segítségért?
Ha úgy érzi, hogy játékfüggőségi problémákkal küzd vagy kérdései vannak a témában, legyen akár érintett vagy családtag, forduljon szakemberhez. Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékével és a Pro Psychologia Alapítvánnnyal együtt Segélytelefon szolgáltatást működtet. Szerencsejátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezelése esetén ingyenesen, anonim módon hívható hétköznapokon 15.00- 19.00 között a 06-21-262-0603 telefonszámon. A szolgáltatás igénybe vehető és elérhető a [email protected] e-mail címen, valamint az „ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat” Skype azonosító segítségével is. A Segélytelefon információs vonala: 06-1-411-6778.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az orvosi képalkotás informatikája

pén okt 28 , 2022
Mi a közös az orvosi képalkotásban és a nyerőgépes játékokban? Természetesen az informatika. De amúgy nem sok. A https://wazamba.com/hu/games/slots a szórakozáshoz tartoznak, míg az orvosi képalkotás az orvosi diagnosztikához. A fejlődő informatikai megoldások és a mesterséges intelligencia mindkét területen gyors fejlődést idézett elő. Az orvosi képalkotás során az egyik leggyakrabban […]
agy

És még ez is...