Minden eddiginél könnyebbé vált a gépi azonosítás

Hazai fejlesztésnek köszönhetően terjedhet el a mesterséges intelligencia alapú gépi azonosítás

A.IdentifyAhogy egyre terjed az automatizálás, mind több vállalat szeretné ennek előnyeit saját működése és ügyfelei számára kiaknázni. Ám számos szegmensben az automatizációs megoldások bevezetése költséges, vagy olyan fejlesztést igényelne, ami túlmutat az átlagos kis-és középvállalkozások lehetőségein.

Ennek felismerése vezette az AB Consulting csapatát, hogy kifejlessze szoftverét, amellyel minél eddiginél egyszerűbbé válik a gépi látás előnyeinek kihasználása. A gépi látás üzleti célú felhasználását, elterjedését eddig ugyanis annak bonyolultsága, testre szabása, költsége, azaz erőforrásigénye korlátozta.

A magyar nyelvű A.Identify erre ad megoldást: a mesterséges intelligencia alapú szoftver szakértők, programozói tudás nélkül is könnyen megtanítható arra, hogy mit „lásson”. Az intuitív kezelőfelület segítségével minden cég a saját, automatizálandó területére tudja testre szabni az univerzális felhasználású, 3D látást megvalósító szoftvert. Így egyszerűen automatizálható például a nagy mennyiségű, pl. futószalagon érkező áruk kép alapján történő minőségellenőrzése, kategóriafelismerése, vagy egyedi azonosítás, idegen tárgyak felismerése.

A moduláris felépítésű A.Identify szoftver továbbá könnyen összekapcsolható más rendszerekkel, így megvalósítható, hogy egy kamera képe által közvetített, a szoftver által felismert tárgy olyan jelzést generáljon, mely a háttérrendszerekben leállíthatja a gyártósort, és információt küld a személyzetnek, hogy mely terméknél érzékelt hibát.

A könnyebbé vált automatizálásnak, gépi látásnak köszönhetően a vállalatok a monoton munkák helyett a magasabb hozzáadott értékű feladatokra tudják átcsoportosítani az értékes emberi munkaerőt.

A 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00445 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból, a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” pályázati program finanszírozásában valósult meg, két év alatt, és 2021. dec. 31-én zárult.

AB Consulting Group Zrt.
Az AB Consulting Group Zrt. közel húszéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a professzionális üzleti alkalmazások területén. A budapesti székhelyű cég mintegy 100-120 magasan képzett szakemberrel vezet be vállalati hatékonyságnövelő megoldásokat, illetve egyedi IT-fejlesztésekkel segíti a közép-, és nagyvállalatok működését Magyarországon és Európában. A vállalat a Mesterséges Intelligencia Koalíció tagja. Részletesebben: www.abconsulting.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Városi kerékpárral a városban!

csü jan 6 , 2022
ShareTweetPinShareNem, sajnos most nem idegenforgalmi körútra viszlek, habár merem remélni, hogy így is hasznos információkkal látlak el téged! Sokszor ugyanis a városban is leleményesnek kell lennünk, és nem minden esetben jó ötlet autóval közlekedni. A városi kerékpárok elsődleges funkciója, hogy gyorsabbá és kényelmesebbé tegyék a forgalomban való haladást. Ha nem […]
maxbike.hu

És még ez is...