Megéri fenntartani egy otthoni nyomtatót?

apisz.huA digitalizáció terjedésével egyre kevesebb alkalommal van szükségünk nyomtatott formában is a dokumentumainkra. Előfordulhatnak viszont olyan helyzetek, amikor mégis ki kellene nyomtatnunk valamit, a megfelelő eszköz híján pedig azt se tudjuk, hová szaladjunk.

Amennyiben már felmerült bennünk egy nyomtató beszerzésének az ötlete, nem árt előtte mérlegelnünk több szempontot is.

Számoljunk a felmerülő költségekkel!

Egy otthoni nyomtató fenntartása kényelmes megoldás lehet, érdemes viszont átgondolni a vásárlás előtt, hogy milyen gyakran használnánk azt. Ha csak alkalmanként van szükségünk pár oldal nyomtatására, nem biztos, hogy a megvétel mellett kell döntenünk, hiszen az idő nagy részében csak a helyet foglalná otthonunkban ez az eszköz.

Ezenfelül nemcsak egyszeri beruházásról van szó, hiszen a nyomtató megvásárlását követően folyamatosan be kell szereznünk mind a papírt, mind pedig a tintapatront. Az Ápisznál kapható nyomtató kellékanyagok között nemcsak tonereket, hanem a gép karbantartásához szükséges eszközöket is megtalálhatjuk.

Nem árt számításba venni azt sem, hogy a nyomtató esetenként meghibásodhat, aminek a javítási költségeit szintén nekünk kell majd állnunk.

Helyi nyomtatási lehetőségek

Nem elhanyagolható szempont, hogy milyen egyéb alternatíváink vannak a nyomtatásra, ezt pedig nagyban befolyásolja a lakóhelyünk.

Ha például Budapest belvárosában lakunk, szinte minden sarkon akad egy gyorsnyomda, ahol nyitvatartási időn belül könnyedén elintézhetjük ezt a teendőnket. Amennyiben viszont egy kisebb településen élünk, nem biztos, hogy adott ez a lehetőség, ez esetben pedig hosszú kilométereket kell megtennünk, akár egy oldal nyomtatása miatt is.

Ezenfelül kérhetünk segítséget a nyomtatóval rendelkező szomszédunktól, ismerősünktől is, ez viszont szintén plusz kellemetlenséget jelent.

Gondoljuk át, mit szoktunk nyomtatni!

Nyomtatásaink gyakorisága mellett azt is gondoljuk át, hogy mit szoktunk leggyakrabban nyomtatni. Amennyiben kizárólag sima, fekete-fehér, A4-es oldalakra szokott szükségünk lenni, akár egy alacsonyabb kategóriás eszköz vagy lézernyomtató is kielégítő szolgálatot nyújthat.

Ha viszont több méretben van szükségünk a dokumentumainkra, vagy fotókat is szeretnénk kinyomtatni, akkor már egy komolyabb készülékben kell gondolkodnunk. Azt is érdemes előre ellenőriznünk, hogy képes-e a választott gép szkennelésre, illetve fénymásolásra, hiszen ezekre a funkciókra is szükségünk lehet.

Nincs más hátra, mint dönteni

Ha az összes fenti szempontot mérlegeltük, és úgy látjuk, szükségünk van a nyomtatóra, tájékozódjunk a különböző típusokról, és szerezzük be a nekünk legideálisabb készüléket.

Amennyiben viszont csak néhány alkalommal használnánk, és egyébként is van más megoldásunk a nyomtatásra, nem érdemes pénzt és helyet áldozni erre az eszközre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elvetemült csalók próbálnak turisztikai adót beszedni

sze jan 17 , 2024
ShareTweetPinShareIsmeretlen tettesek „Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja” címmel hamis internetes felületet hoztak létre. A Főpolgármesteri Hivatal arról számolt be, hogy az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül ismeretlenek arra szólították fel a Budapesten megszálló vendéget, hogy turisztikai adót fizessen a honlapon keresztül. A Fővárosi Önkormányzat arra hívta […]
Budapest címer

És még ez is...