Kedvcsináló a pezsdítően friss limoncello fogyasztásához a nyári nagy melegben

limoncelloHa nyár és tikkasztó hőség, akkor limoncello! Hogy miért gondoljuk így? Ebben a cikkben részletesen is megosztjuk az erre vonatkozó álláspontunk minden aspektusát. Nem mellékesen pedig szeretnénk némi kedvet csinálni a limoncello fogyasztásához.

Úgyhogy ennek szellemében először a limoncello történetének és karakterének a bemutatásával kezdünk. Majd pedig ezután térünk rá arra, miért jelenthet nyerő választást a nyári italozásokhoz.

Kezdjük ott a dolgot, hogy pontosan mi is az a limoncello?

A limoncello olasz eredetű citromlikőr, amely most már világszerte folyamatosan egyre népszerűbb választást jelent. Leginkább desszertitalként szokás fogyasztani, ugyanis az étkezések után kortyolva hatékonyan segítheti elő az emésztést.

Az elkészítésekor a citrom héját hasznosítják. Hagyományos jelleggel sorrentói citrom képezi a limoncello alapját, amelyhez kellő mennyiségű alkoholt, vizet és cukrot adnak. A limoncello jellegzetessége a világos, citromsárga szín és a hamisítatlanul édes-keserű ízvilág.

Lényeges tényező, hogy a limoncello sosem savanyú, mert citromlevet nem tartalmaz. Ami pedig az alkoholtartalmát illeti, általában 20% körül mozog, és rendszerint vodka hozzáadásával érik el ezt az értéket.

Némi betekintés a limoncello színes történetébe

Annyit tudunk, hogy Dél-Olaszországhoz köthető a limoncello története. Ugyanakkor némileg homályos maga a sztori. Már csak azért is, mivel Sorrentóban, Amalfiban és Capri szigetén egyaránt úgy gondolják, hogy bizony a helybéliek közül készített valaki első ízben limoncellot.

Ami biztos, hogy manapság híres limoncello készítő vidéknek számít a Nápolyi-öböl és környéke, az Amalfi-part, Szicília, Szardínia, Ischia, Capri, de ide sorolhatjuk a Sorrentói-félszigeten működő üzemeket is.

Persze a limoncello készítését nem kizárólag Olaszország területén művelik csak. Ott vannak ugyanis példaként Málta és Gozo, mindemellett a francia Menton városához szintén köthető a limoncello készítése.

A tikkasztó nyári időjárásban a limoncello nyújthat üdítő felfrissülést

Legyünk azért őszinték, az idei nyár időjárása jócskán próbára tette az emberi szervezet tűrőképességét. Úgyhogy mindenképp célszerű számba venni azokat a frissítő italokat, amelyeknek a fogyasztása enyhülést jelenthet a sokszor elviselhetetlen forróságban.

Az iDrinks-nél is beszerezhető limoncello kétségkívül ide tartozik. Pláne abban az esetben, ha a fogyasztását megelőzően még a lehűtéséről is sikerül gondoskodni. Valószínűleg ebben a „műfajban” az Amalfi-parton hozzák a legmagasabb, már-már művészi szintet.

Arrafelé járva ugyanis a limoncello előre fagyasztott kicsi kerámiapohárban kerülhet elénk. Minden bizonnyal életre szóló élményt kínál már csak az első néhány korty limoncello elfogyasztása is, pláne a hamisítatlan dél-olasz hangulattal párosítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több száz embert megtévesztő internetes csalókat fogtak el a rendőrök

pén aug 6 , 2021
Mobilházeladás ürügyén több száz embertől csalt ki százezreket az a három gyanúsított, akit Budapesten fogtak el a rendőrök – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsítottak 2020 óta az országban több száz gyanútlan érdeklődőt tévesztettek meg online vásárlás során: mobilházakat hirdettek, majd azok kiszállítása előtt előleget kértek vételi szándékuk biztosítékaként; […]
börtön

És még ez is...