LED szalagok és az ECO profilok viszonya

ledlampahaz.huNem esünk túlzásokba akkor, amikor azt állítjuk, hogy a LED szalagok a legdivatosabb fényforrások közé tartoznak. Ezt elsősorban annak köszönhetik, hogy szinte nincs is olyan része az otthonunknak, ahol ne tudnánk őket sikerrel alkalmazni.

A LED szalagok megváltoztatják a helyiség karakterét

Az otthonod hangulatát nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen megvilágítási módszereket és fényforrásokat alkalmazol. Az általános megvilágítás mellett lehetőséged van a kiegészítő, a koncentrált vagy a hangulatvilágítás kialakítására is. Így mindig azt tudod használni, amelyikre éppen a legnagyobb szükséged van.

Ha dolgozni vagy tanulni akarsz, akkor a koncentrált fények vagy az általános világítás lehet a hasznodra. Ha pihenni szeretnél, akkor a kiegészítő vagy a hangulatvilágítás teremt bensőségesebb körülményeket. A LED szalagokkal valamennyi variációra sor kerülhet attól függően, hogy hova és hogyan helyezted el őket.

Amikor a LED szalagok nemcsak a hangulatért felelősek

Sokan hiszik azt, hogy a LED szalagok kizárólag dekorációs elemként funkcionálhatnak. Szerencsére ez nem így van, sok-sok élethelyzetben ennél komolyabb szerepet is betölthetnek a mindennapjaidban.

Ilyen az a helyzet, amikor a konyhaszekrénybe a munkafelület fölé szereled fel őket egy süllyeszthető vagy ECO LED profil segítségével. A LED szalag fénye koncentrált módon megvilágítja azt a területet, ahol a lényegi munkát végzed: szeletelsz, darabolsz, adagolsz. A kellő fényviszonyok megteremtése alapvető, ellenkező esetben könnyen balesetet szenvedhetsz.

Szintén a segítségedre szolgálnak akkor is, amikor a fürdőszobában a tükör felett, mellett kerülnek egy LED profilba felszerelésre. Képzeld el, mi történne, ha nem látnál megfelelően. Itt persze fokozottan figyelni kell az IP védettségre és a vízállóságra. Érdemes IP69 védettségű szalagot választanod.

ECO LED profilok – mit takar az elnevezés

Nem először találkoztál már az ECO elnevezéssel, sőt a korral haladva az ilyen jelzésű termékek fognak egyre inkább előtérbe kerülni. Ezt a megjelölést olyan termékekre, szolgáltatásokra alkalmazzák, amelyek környezetbarát alternatívát kínálnak egy-egy probléma megoldására. Angol nyelven ez nature friendly, environmentally friendly, eco-friendly vagy green. Ezek a környezetre minimális hatással vannak – azaz a lehető legkisebb mértékben szennyezik vagy károsítják azt.

Tulajdonképpen az ECO profilok méltán lehetnek a kiegészítői a LED szalagoknak, hiszen maga a LED technológia is környezetkímélő. Miért? Mert a LED szalagok energiatakarékosságuk révén kímélik a természeti erőforrásokat, nem tartalmaznak környezetkárosító, mérgező anyagokat, hosszú élettartamuk révén pedig csak ritkán kell őket cserélni. Az ECO profilokkal felhelyezve pedig ez az élettartam lényegesen kitolható.

Az ECO profilok ugyanis hatékony védelmet biztosítanak a külső fizikai hatásokkal, a szálló porral, a különböző szennyeződésekkel – zsíros, olajos lerakódásokkal szemben. Érdemes neked is használni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ingyenes digitális gyermekvédelmi tananyag szülőknek

pén jan 7 , 2022
A digitális nevelés alapjait bemutató ingyenes tananyag jelent meg szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára – közölte az anyagot összeállító Digitális Jólét Nonprofit Kft. A Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be. Támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, […]
it-tanfolyam

És még ez is...