Milyen típusú zuhanykabint érdemes választani?

mozaikkeramia.huAmikor fürdőszobát újítunk fel, azonnal eszünkbe jut, hogy vajon milyen csempét vagy járólapot érdemes választani. A következő kérdés a zuhanykabin és a kád, hiszen sokszor fogalmunk sincs, hogy melyik a praktikusabb választás. Általában azonban a rendelkezésre álló hely segít eldönteni nekünk, hogy mit kell megvásárolni. Lássuk, hogy zuhanykabin beszerelése esetén milyet érdemes választani!

A zuhanykabinok világa

Amikor berendezéseket válogatunk a fürdőszobába, minden esetben a méret az elsődleges szempont. Nincs ez másként a zuhanykabinokkal sem, hiszen bár többféle formájú, szélességű, mélységű, illetve magasságú típus közül válogathatunk, érdemes mindenekelőtt lemérni a rendelkezésre álló helyet. Fontos, hogy ne foglaljon el túl nagy területet, hiszen nem csak a mindennapi használat során kell a kényelemre törekedni. Nem árt, ha az üvegfelület tisztítását is könnyen el tudjuk végezni, így sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. 

Fontos továbbá az anyaghasználat, hiszen ez nemcsak az árat, hanem a tartósságot egyaránt befolyásolja. Érdemes alaposan megfontolni, hogy mennyit tudunk szánni a berendezésre, mennyire éri meg nekünk, hogy egy minőségi eszközt szerezzünk be az otthonunkba.

A zuhanykabinok kiegészítői és felszereltsége

A berendezés fontos részét képezik a Mozaikkerámiánál kapható zuhanykabin görgők, amelyeket időközönként cserélni szükséges. Szerencsére azonban ez a művelet nem bonyolult, viszont maga a görgő nagyban megkönnyítheti a mindennapi életünket. A vásárlás esetén azonban fontos átgondolni, hogy a meglévő zuhanykabinba milyen típust érdemes választani. Nem minden márka termékéhez jó minden változata ezeknek a kellékeknek. Érdemes figyelni az átmérőre, az üveg furatának nagyságára, illetve arra, hogy dupla vagy szimpla görgőre van-e szükség. 

Amennyiben a praktikumra törekszünk, mindenképpen érdemes megfontolni a kipattinthatós változatokat, hiszen ezekkel sokkal egyszerűbb lesz a kabin tisztítása. Mondjuk a manapság kapható tartozékok nagy része már kivehető, így talán ezzel sem lesz gond. Érdemes azonban tudni azt is, hogy mind alulra, mind pedig a felső részhez más-más görgőre van szükség. Az alsónak ugyanis van egy kis pöcke, ami miatt csak ide passzolót tudunk betenni. 

Szerencsére azonban a zuhanykabin görgők hatalmas kínálattal várják az érdeklődőket. Legyen szó Sanotechnik, Sanplast, esetleg Roltechnik, illetve Aqualife változatokról egyaránt, manapság bőven van miből válogatni.

Egyéb kiegészítők, amik hasznosak lehetnek

Vásárlóként a legtöbb esetben acélból készült eszközöket keresünk a vizes helyiségekbe. Ezek ugyanis nemcsak környezetvédelmi szempontból számítanak zero waste-nek, hanem számos más előnnyel is rendelkeznek. Az acélfelületeket könnyen tisztán lehet tartani, ráadásul igény szerint akár át is festhetjük őket. Ezáltal tehát meghosszabbíthatjuk a kellékek élettartamát, így jóval tovább használatba tudunk venni egy belső polcot a zuhanykabinban, esetleg egy fogantyút vagy akasztót.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kihirdették az InnoMax-díj nyerteseit

pén ápr 1 , 2022
ShareTweetPinShareKihirdették a nonprofit szervezetek számára kiírt Invitech InnoMax-díj nyerteseit – közölte az  Invitech ICT Services Kft. A győztesek egyike a Kompánia Alapítvány, amely hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozik a virtuális valóság (VR) segítségével. A Németh Imre Alapítvány drónokkal és VR-felszerelésekkel korszerűsítené az iskolai számítástechnika-oktatást, míg a Dél-Alföldi Urbanisztikai […]
Marton László Invitech

És még ez is...