Amit a szlovén autópálya matricáról tudni kell

evignet24.euSzlovéniában lendületesen lehet szelni a kilométereket, feltéve, ha van az embernek pályamatricája. Aki gondtalanul, felszabadultan szeretné felfedezni az országot négy keréken, annak mindenképp érdemes beszereznie autópálya használatra feljogosító vignettát, hiszen csak így lehet legálisan közlekedni a helyi autópályákon és gyorsforgalmi utakon.

Egyszerűen szert lehet tenni szlovén autópálya matricára

A szlovén autópálya matrica vásárlás nem túlságosan bonyolult, még akkor sem, ha valaki Magyarországról, még a kiutazást napokkal megelőzően szeretne vignettát venni. Az Evignet24 weboldalán minden szomszédos ország, így Szlovénia pályamatricája is megrendelhető mindössze néhány kattintással.

Dél-nyugati szomszédunknál komolyan veszik a közlekedési szabályokat és azok betartatását, így nem érdemes kockáztatni. Matrica nélkül semmiképp sem javasolt felhajtani a fizetős utakra, máskülönben komoly büntetésekre lehet számítani.

Az említett honlapon a rendszer által kért adatok pontos megadását követően a matrica digitális formában letölthető. Így tehát nem kell papíralapú matricával bajlódni, ami könnyen elkeveredhet, elszakadhat vagy elázhat. Az online matrica vásárlás biztonságos, gyors és rendkívül kényelmes, éppen olyan, mint amit el lehet várni a 21. században.

Remek közúthálózattal rendelkezik Szlovénia

Érdemes beruházni a szlovén pályamatricára, hiszen az ország közúthálózata megfelelően ki van építve. Az autópályákon keresztül könnyedén leküzdhetjük a távolságokat, bármilyen távoli úti célokat szeretnénk meglátogatni az országon belül. Ehhez azonban mindenképp rendelkezni kell matricával.

Ma már könnyebb a dolgunk, mint régen

Míg régen muszáj volt a papír alapú matricát megőrizni, addig a modern ember élete jelentős mértékben leegyszerűsödött. A digitális jegyet egyszerűbb magunknál tartani, ráadásul ellenőrizni is egyszerűbb.

A környezet is profitál mindebből

Miel nem kell semmit kinyomtatni és a szélvédőre ragasztani, így nem keletkezik papírhulladék sem. A digitális matrica bevezetése tehát nem csak kényelmi szempontból nagyszerű, hanem környezetvédelmi szempontból is.

A szabályok hasonlóak Szlovéniában, mint idehaza

A sebességhatárokat illetően nem kell sok újdonságra számítania a magyar autósoknak. Az itthon ismert limitek vannak érvényben Szlovéniában is. Mindez azt jelenti, hogy lakott területen belül 50 km/h-val, azon kívül 90 km/h-val lehet közlekedni. A kék autópálya-táblával jelölt szakaszokon 110 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, a zöld táblával jelzett autópályákon 130 km/h, éppúgy, mint Magyarországon. Jó tudni, hogy a szlovénoknál rengeteg kamera van a sztrádákon, amelyek a sebesség mérésére is alkalmasak. Van, ahol átlagsebesség mérésére használatos eszközök is találhatók.

Szlovéniában vannak alagutak is. Ezek környékén érdemes figyelni a sebességhatárokat jelző közlekedési táblákat. Általában 100 km/h-val lehet átmenni rajtuk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan rögzíthető a napelem panel cseréptetők esetében?

csü márc 14 , 2024
ShareTweetPinShareHa tetőfedő anyagokról beszélünk, akkor a legnépszerűbbek közé tartoznak az agyag- és betoncserepek. Változatos, esztétikus felületet lehet a segítségükkel kialakítani, amelyek időtállóak és jól mutatnak minden épületen. A kérdés azonban az, hogy a napelem paneleket hogyan rögzíthetjük rájuk? Számtalan megoldás közül lehet válogatni cseréptetőre Az egyik legjobb választás a tetőkampó […]
modulfix.hu

És még ez is...