Hogyan rögzíthető a napelem panel cseréptetők esetében?

modulfix.huHa tetőfedő anyagokról beszélünk, akkor a legnépszerűbbek közé tartoznak az agyag- és betoncserepek. Változatos, esztétikus felületet lehet a segítségükkel kialakítani, amelyek időtállóak és jól mutatnak minden épületen. A kérdés azonban az, hogy a napelem paneleket hogyan rögzíthetjük rájuk?

Számtalan megoldás közül lehet válogatni cseréptetőre

Az egyik legjobb választás a tetőkampó lehet, ami a Modulfix oldaláról is egyszerűen beszerezhető. A kampók elhelyezéséhez a cserepeket el kell mozdítani, majd visszahelyezni. Az egész művelet bontás nélkül megoldható, a tető folytonossága és vízzárása is maximálisan megmarad. Ezenkívül még természetesen több módja is van annak, hogy a napelem paneleket a cseréptetőhöz rögzítsük.

A tetőkampókhoz szükség van még hatlapfejű facsavarra vagy ácsszerkezeti csavarra, hogy a rögzítés szarufára is megfelelő legyen. A kampók esetében is oda kell figyelni arra, hogy a cserép típusától függ az, hogy milyen formájú kiegészítő lesz az ideális. A napelem panelek rögzítése megoldható alumínium szerelősínekkel is. Hogy ezekből többet is egymáshoz lehessen sorolni, sínösszekötőket érdemes használni, amelyek lehetnek belső és külső összekötők is.

Ahhoz, hogy a sínt a tetőkampóhoz tudjuk rögzíteni, M10-es hatlapfejű metrikus csavarra vagy kalapácsfejű csavarra lesz szükség, amelyeket a szerelősín alsó hornyába kell forgatni, csúsztatni. A leszorító elemek rögzítéséhez csúszóanyát szokás használni. Ha a szerelési időt le akarjuk rövidíteni, akkor érdemes leszorító szettet alkalmazni, ami aztán a szerelősín felső hornyába bárhol bepattintható. Végül pedig a szerelősín végzáró is felkerül a szerkezetre, hogy a panelek alól kilógó sín vége is le legyen zárva.

Melyiket válasszuk?

Természetesen a rögzítés kialakítása nagymértékben függ a külső körülményektől is. Napjainkban a szélsőséges időjárás már egyáltalán nem számít ritkaságnak. Viharokra, erős széllökésekre kell felkészülni, ezért is ajánlott a minél stabilabb rögzítés alkalmazása. Az előbbiekben felsorolt kiegészítők együttes használatával egy komplex, strapabíró rendszert, szerkezetet lehet létrehozni, amelynek a tetőkampó megfelelő alap lehet. A vásárlás során oda kell figyelni a különböző elemek minőségére, anyaghasználatára.

Keressünk egy specialistát

A napelem panel tartószerkezetének kialakítását, megtervezését minden esetben érdemes szakemberre bízni. Érdemes olyan kivitelezőt keresni, aki kifejezetten ezekre az eszközökre van specializálódva. A napelem panel rögzítők gondoskodnak arról, hogy hosszú távon, több éven keresztül is gond nélkül tudjuk hasznosítani a napenergiát. Ezt minden tetőszerkezeten meg kell oldani, még cserép esetén is. A tetőkampó egy univerzális eszköznek mondható, ami stabil és egyszerű rögzítést biztosít minden tetőtípuson.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Google Consent Mode – miért és hogyan használd?

csü márc 14 , 2024
ShareTweetPinShareHa továbbra is fontos számodra, hogy remarketing listád vagy célozható közönséged legyen, akkor lépést kell tartanod a legújabb trendekkel. 2024 márciusától csak akkor tudod ezeket használni, ha beállítod vagy beállíttatod a Google Consent Mode-ot. Hogy miért és honnan érkezett? Ez egy új uniós szabályozás, a Digital Market Act eredménye. Ennek […]
marketingeserika.hu

És még ez is...