Ekkora hátszéllel csak 78 százalékos forgalomnövekedést elérni…

A 4iG Nyrt. az első negyedévben 8,62 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 78 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában, a társaság adózott eredménye pedig 11,14 százalékkal, 311,7 millió forintra nőtt – közölte az informatikai vállalat szerdán a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentésében. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 2020 első negyedévében 578 millió forint lett, amely húsz százalékkal magasabb a tavalyi első negyedévinél. A jelentésben kiemelték, hogy a társaság megrendelés-állománya tovább növekedett az első három hónapban, a 2020-as év összesített szerződésállományának értéke pedig május 20-án meghaladta a 23 milliárd forintot. Egy év alatt a társaság több mint 55 százalékkal növelte munkavállalói létszámát: míg 2019 március 31-én 397-en dolgoztak a 4iG-nél, a mostani negyedév végén már közel 620-an.

A társaság várakozásai szerint az infokommunikációs szektor fejlődése töretlen marad, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat. A 4iG ennek megfelelően folyamatosan továbbra is vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre kevesebbet telefonálnak a románok

csü máj 21 , 2020
Tavaly év végén 22,7 millió aktív sim-kártya volt, amelynek 58 százaléka előfizetős, 42 százaléka feltöltős kártya. Egy mobilhasználó átlagban havonta 4 órát és 44 percet beszél telefonján és 44 sms-t küld. Mindkét érték enyhe csökkenést mutatott, és ezzel párhuzamosan megnőtt az egyéb alkalmazásokon keresztüli kommunikáció. Az aktív sim-kártyák száma alapján […]
Romtelecom

És még ez is...

Friss, ropogós