Miből varrjunk otthon? A legnépszerűbb anyagok, amiket könnyű szabni kezdőknek is

bubulakovo.huSokan még mindig nagyon is szeretnek otthon, akár magunknak, akár a gyermekinek ruhákat, táskákat varrni. Manapság pedig ismét aranykorát éri a kézműves ruhakészítés is. Milyen anyagokkal érdemes kezdeni, ami garantáltan kényelmes ruhákat eredményez majd?

Vászon anyagok táskákhoz és kiegészítőkhöz

A vászon olyan anyag, ami rendkívül hálás a kezdő varrók számára. Nagyon jól szabható, többféle típus létezik belőle és remekül tudjuk hasznosítani táskáknál, strapabíróbb ruhák esetén, vagy akár a háztartásban. Vászonból varrhatunk terítőt, ruhákat és akár takarót is. A lenvászon pedig nagyon népszerű nyári alapanyag, ami kiváló lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljuk magunkat a ruhavarrás területén. A lenvászonnak ugyanis van tartása, ami által szép A-vonalú ruhákat tudunk varrni. Egyetlen hátránya a lenvászon anyagnak, hogy a pamuttal ellentétben jobban gyűrődik, viszont ez könnyen kiküszködhető, ha pamuttal kevert lenvásznat választunk. Ha pedig rugalmas anyagot szeretnénk ebből a típusból, akkor az elasztikus lenvásznat érdemes kipróbálni.

Pamut textilek minden mennyiségben

A pamut az egyik legjobban varrható anyag, hiszen nem csúszik, megfelelően rugalmas és könnyen viszi a legvékonyabb varrótű is. Ezért kézzel is viszonylag egyszerű a varrása. Remek kezdő alapanyag, ráadásul sokféle ruhához és még táskákhoz is használható. A pamut előnye továbbá, hogy sokféle pamut alapú anyag kapható a kínálatban. A jersey anyag ugyan alapvetően a kötött kelmékre értendő, viszont rendkívül népszerű a pamut jersey manapság. Ez az egyik legkönnyebben varrható anyag, amely elképesztő szín- és mintaválasztékban kapható. Rendkívül kényelmes, puha és sokféle vastagsága, változata ismert. Aki épp most ismerkedik a varrással, annak érdemes tehát például egy jersey anyag típusokkal kezdenie. Az ilyen anyagtípus szegése is egyszerű, már egy alap varrógéppel is könnyedén tudunk dolgozni általa.

A fotó forrása: Roman – stock.adobe.com


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems iskoláknak

pén szept 22 , 2023
A Delta Systems Kft. két ütemben  tíz-tízezer laptopot szállít  budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya megyei köznevelési intézményeknek. A Delta Technologies közleménye szerint „a Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot”. A teljes projekt keretében mintegy 140 ezer […]
Lenovo 300w Yoga

És még ez is...