Miért bízzuk szakemberre a bejárati ajtó cseréjét?

nivo.huHabár napjainkban fénykorát éli a DIY, azaz “csináld magad” mozgalom, nem biztos, hogy jó ötlet minden projektbe saját kezűleg belevágni. Főként igaz ez az építőipari munkálatokra, melyekhez sokszor komoly szaktudás és speciális felszerelés szükséges, hogy a végeredmény valóban tartós és minőségi legyen.

Ugyanez érvényes a nyílászárók cseréjére is, amit szintén érdemes inkább szakemberre bízni, mert a gyakorlatlan kivitelezés több kárt okozhat, mint hasznot. Ugyanis például egy egyedi bejárati ajtó beépítése is számtalan kihívást tartogathat.

Házilagos megoldások a spórolás jegyében

Megbízható szakembert találni manapság majdnem olyan nehéz, mint megnyerni a telitalálatot a lottón. Hisz egyre ritkább az olyan szaki, aki minőségi munkát végez, tartja magát a megbeszéltekhez, megfizethető összegért vállalja a megbízást, és mindezeken felül nem 1-2 év múlva tud csak időpontot adni.

Emiatt nem csoda, ha sokan inkább házilag vágnak bele egyes munkálatokba, mert vagy rossz tapasztalataik vannak a magukat mesterembernek hirdető kontárokkal, vagy egyszerűen nem találnak senkit, aki a közeljövőben vállalni tudná a kivitelezést.

Arról nem is beszélve, hogy sokan úgy próbálnak meg spórolni, hogy inkább költenek többet a jobb minőségű alapanyagokra, az így keletkező többletkiadást pedig azzal kompenzálják, hogy szaki megbízása nélkül, saját kezűleg végzik el a munkálatokat. Mondván, így megússzák a borsos árú munkadíjat.

Csakhogy amatőr kezekben még a prémium építőanyagok is csalódást okozhatnak, hisz ezek is csak akkor képesek maradéktalanul ellátni a funkciójukat, amennyiben megfelelő technikával kerülnek felhasználásra.

Egy ajtó beépítése nem kis feladat!

Aki valaha kacérkodott már azzal a gondolattal, hogy saját maga cseréli ki a bejárati ajtót, az bizonyára sok videót megnézett az interneten a munkafolyamattal kapcsolatban. Ezeken jól látszik, hogy egy nagyon precíz és időigényes projektről van szó. Sokféle szerszám kell hozzá, ráadásul vakolási, falazási műveletekre is szükség lesz.

Miután a tok beszerelésre került, rögzítettük a pántokat és felraktuk az ajtólapot, még közel sem végeztünk, hisz ezután jön csak a vasalatok beállítása, a zárak és kilincsek felszerelése, ráadásul az egész szerkezetnek masszívan kell a falba rögzülnie.

Elég, ha csak egy furatot 1-2 milliméterrel arrébb rakunk, mint kéne, és máris oda a tökéletes végeredmény. A beépítésre ráadásul az egész napunk rámehet, míg egy szakikból álló brigád számára rutinmunka, és legfeljebb 2-3 óra alatt végeznek vele.

Ajtórendelés és beépítés egyben

Ha nem akarunk saját magunk belevágni az ajtócserébe, de nem is szeretnénk hosszú hónapokat várni, amíg találunk valakit a feladatra, akkor a legegyszerűbb, ha olyan helyről vásároljuk meg az ajtót, ahol beszerelést is vállalnak.

A magyar Nívó cég egyedi biztonsági ajtókat gyárt, melyeket az elkészültük után kiszállítanak és egyből be is építenek. Sőt, kérésre még a régi ajtót is elszállítják, hogy a megrendelőnek erre se legyen gondja.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bemutatták az új Microsoft Surface gépeket

vas okt 16 , 2022
ShareTweetPinShareA Microsoft szerint a Windows PC-k új korszaka veszi kezdetét a legújabb, ötven százalékkal nagyobb teljesítményű Surface eszközökkel: a számítógép és a felhő véglegesen és elválaszthatatlanul összeforr, a mesterséges intelligencia pedig korábban nem tapasztalt felhasználói élmények előtt nyitja meg az utat. Surface Laptop 5 A Surface eszközök közül a Surface […]
Microsoft Surface

És még ez is...