Szinten tartanák a számítógépes szakemberek nettó bérét Romániában

A román kormány sürgősségi rendeletet fogad el csütörtökön azért, hogy legalább a 2017. decemberi szinten maradjon a számítógépes szakemberek nettó bére.

Viorica Dancila miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a bértörvény alkalmazása után felmerült néhány probléma, amit gyorsan meg fognak oldani azért, hogy a társadalombiztosítási járulékok terhének a munkáltatóról a munkavállalóra történő áthárításával senki ne veszítsen tavaly decemberi nettó béréből. A kormányzat tervei szerint elfogadnak egy olyan tervezetet, amelynek gyakorlatba ültetésével nem veszítenek a magánszférában dolgozó, adókedvezményt élvező munkavállalók. Négy ilyen kategória van, az egyik a számítógépes szakembereké. Ezen alkalmazottak esetében az állam, egy egyszerűsített eljárással részlegesen átveszi az egészségbiztosítási járulék befizetésének terhét. Ebben a kedvezményben azok az alkalmazottak részesülnek, akiknek a munkáltatói nem tudták saját erőből a 2017. decemberi szinten tartani a bérüket, de akik ugyanakkor nem csökkentették a béralapot az egy hónappal korábbihoz képest — magyarázta Dancila a AGERPRES közleménye szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az informatikusok kétharmada legalább tíz százalékos fizetésemelésre számít

vas febr 11 , 2018
Az informatikusok kétharmada számít idén is fizetésemelésre, a munkáltatók a legkeményebb bértárgyalásokra a 26-35 év közötti korosztály kapcsán számíthatnak – derült ki egy friss kutatásából. 2017 elején az informatikusok közel kétharmada kapott fizetésemelést, nemek szerint vizsgálva azonban az is látszik, hogy a szakmán belül a nők ritkábban részesültek ebben, mint […]

Friss, ropogós