Miként változhat a „Nemzetközi Method” Versenyszabályzat?

tacklebait.huMiben és hogy változik a „Nemzetközi Method” Versenyszabályzat? Milyen úton és módon érintheti mindez annak a menetét, ahogy idehaza történnek majd a method horgász versenyek? Mire kell készülni tehát mostantól?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd alaposabban is. Remélhetőleg hasznos információkkal szolgálva mindazok számára, akik érintettek akár a hazai, akár a nemzetközi megmérettetések szempontjából.

Miért fontos nyomon követni a „Nemzetközi Method” Versenyszabályzat változásait?

Természetesen a dolognak akkor van személyes érintettsége, ha magunk is aktív részesei szeretnénk lenni a hazai feeder versenyek körforgásának. A nemzetközi szabályok figyelembe vétele és betartása pedig azért lényeges, hogy később a nemzetközi színtéren is versenyképes legyen a magyar csapat.

Hiszen többek között a TackleBait.hu horgász webáruház feeder horgász bot kínálatában elérhető modellekkel is akkor tudunk csak igazán eredményesek lenni, ha közben maradéktalanul ismerjük és betartjuk az adott peca szabályait.

Az pedig borítékolható, hogy ezt a gondolkodásmódot a magyar szövetségnél is észben tartják. Úgyhogy ennek folyományaként ténylegesen megéri időben fókuszálni azokra a tényezőkre, amelyeknél prognosztizálható maga a változás.

Az etetés menetét nagyban átalakító változásokról

A versenyhorgászok egy ideje már itthon is tudják, hogy az alapozó etetéshez mostantól sem a bordás, sem pedig az úgynevezett “open end” kosár nem jöhet szóba. Gyakorlatilag olyan kosárral kell etetni, amivel a horgászat is megengedett.

Szintén az etetésre vonatkozó változás, hogy magvak tekintetében a kukorica és a kender használata a megengedett. Ami egyébként még nem is annyira lényeges tényező. Sokkal fontosabb, hogy ezeket a magvakat hogyan sikerül bejuttatni.

Ezen a ponton tehát nagy szükség lehet a versenyhorgászok találékonyságára. Megoldást kell ugyanis keresni arra a kérdésre, hogy a magvakat miként lehet kellő pontossággal a meghorgászni kívánt helyre juttatni.

Még néhány fontosabb változás a method versenyek jövőjét tekintve

A nemzetközi szabályok értelemben változott a felhasználható élőanyag mennyisége is. Mostantól tehát csonti félékből, valamint gilisztából maximum 1 liter mennyiség vihető be egy-egy verseny ideje alatt.

Ami a horogcsalik használatát illeti, mostantól ezen a téren méretbeli korláttal nem kell már számolni. Ugyanakkor az Angliában rendkívül népszerűnek számító löncshús, valamint a tűzőszúnyog, illetve a kenyér már nem jöhet szóba a nemzetközi versenyeken.

Mindezen felül a különféle aromák használatára vonatkozóan léptek még életbe lényeges változások. Amit tudni érdemes ezen a fronton, hogy „ízenként vagy fajtánként” 1 dl és maximum 1 liter lehet maximum a felhasználható mennyiség.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Délkelet-Ázsiában elkezdődött a BTS Pro Series Season 13 Dota 2 bajnoksága

csü nov 24 , 2022
ShareTweetPinShareA népszerű versenyszervező egy újabb kis online liga szezont szervezett a délkelet-ázsiai csapatok számára. Minden részletet a csapatösszeállításról, valamint elfoglalt helyükről a torna tabelláján a GGBET oldalon talál. A bajnokság már november 21-én elkezdődött és 2022. december 11-ig tart. Ebben a szezonban a teljes régióból tíz csapat vesz részt a […]
BTS Pro Series Season 13

És még ez is...